Den Osse Nieuwe Kerkweg uitgebreid met douche

Dit bericht is geplaatst op 20 augustus 2015
Den Osse Nieuwe Kerkweg uitgebreid met douche

20-08-2015. De kleedruimte bij Den Osse Nieuwe Kerkweg wordt eind volgende maand uitgebreid met een douche. De douche wordt waarschijnlijk aan de achterzijde van het gebouw geplaatst. Het betreft een koudwater douche, waar je voor vijftig cent per minuut onder kunt gaan staan om je uitrusting af te spoelen. De voorziening wordt aangelegd door Sander Cretier, eigenaar van het nabijgelegen frietzaakje, Even Pause.

Er komen waarschijnlijk nog meer voorzieningen die niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid hier moeten verbeteren. Naast de aanleg van een koudwater douche, waarvan de exacte datum overigens niet vast staat, heeft Sander Cretier een aanvraag gedaan voor de plaatsing van een warmwater douche en een EHBO-kit, met zuurstofkoffer. Beide hoopt hij dit jaar te verwezenlijken, maar ook dat staat niet vast.
Hoe dan ook, de kans bestaat dat je hier straks warm kunt douchen na je duik. Het zou een goede aanleiding zijn om ook in de winter bij Den Osse Nieuwe Kerkweg te gaan duiken.

Beheer voorzieningen door Even Pause

Wist je trouwens dat Even Pause van Sander Cretier alle faciliteiten bij Den Osse Nieuwe Kerkweg beheert en onderhoudt? De schoonmaak van de parkeerplaats, het vervangen van de toiletrollen, het repareren van kleine beschadigingen, het beheer van de beveiligingscamera's.... Het gaat allemaal in een moeite door met die heerlijke patat. Sander neemt het graag voor zijn rekening omdat de duikstek toch een beetje bij de zaak hoort en hij duikers tot zijn vaste klanten rekent. "Laatst nog," zo vertelt hij, "had iemand het verkeerde materiaal meegenomen. Gelukkig kon ik op de beelden van de bewakingscamera terugzien wie de vergissing had gemaakt en kwam het weer bij de rechtmatige eigenaar terecht."

Zorg voor muntjes van vijftig cent 

Zorg dus dat je straks altijd muntjes van vijftig cent bij je hebt als je bij Den Osse Nieuwe Kerkweg gaat duiken. Je werpt eenvoudig het muntje in de automaat en je hebt een minuut lang stromend water. Veel duikers maken momenteel gebruik van de brandslang. Ze rollen deze uit om buiten hun uitrusting en materiaal af te spoelen. Dit is echter niet de bedoeling. "De brandslag is bedoeld voor noodsituaties en dient daartoe te allen tijde beschikbaar te zijn," aldus Sander. 
Overigens geldt voor alle duiklocaties en zeker ook voor deze: Wees zuinig op de duikplaats, laat geen rommel achter en houdt zoveel mogelijk rekening met anderen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht