Anja Blonk vast na duikvakantie op Lembeh. Lees haar relaas.

Dit bericht is geplaatst op 18 maart 2020
Anja Blonk vast na duikvakantie op Lembeh. Lees haar relaas.

"Het is nog altijd de vraag hoe we hier weg komen."

Anja Blok beleeft samen met haar man een mooie duikvakantie in Lembeh, Indonesië. Dit gebied heeft prachtige duiklocaties zoals Air Prang. Zowel onder- als boven water is het fantastisch, maar ontspannen zijn ze allerminst. Hun vertrek op de geplande retourdatum is verre van zeker. "We bellen de hele dag en we rennen van hot naar her, maar het is nog altijd de vraag hoe we hier weg komen!"  

Duiken op Indonesië

Het zal je maar gebeuren. Gedurende je vakantie ontvouwt zich een pandemie en in alle onzekerheid die ontstaat moet je alles op alles zetten om weer thuis te komen. Anja doet haar relaas vanuit Indonesië. "Voor een ieder die zich afvraagt hoe het hier is. Nou, de zon schijnt, het duiken is prachtig mooi maar we hebben geen idee hoe thuis te komen. Vandaag maar eens bij het reisbureau navraag gedaan over het advies van de regering betreffende vakantiegangers. We krijgen een vaag mailtje terug dat het rare tijden zijn, vluchten gecanceld worden en de terugreis voor eigen rekening is indien we langer moeten blijven. Ik mail terug dat ik dat van later zorg vind en vooral één ding wil weten: Hoe kom ik thuis? Wordt er wel gevlogen en waar moet ik rekening mee houden?"

Complicaties voor duikers

Anja heeft ook een andere belangrijke vraag. Ze wil weten of ze nog wel kan duiken, omdat ze na een duik niet op stel en sprong het vliegtuig in kan stappen. "We krijgen te horen dat Singapore Airlines zeker tot 2 april op Amsterdam vliegt. Onze vertrekdatum is 27 maart en gerustgesteld gaan we eten. Na het eten heeft de resortmanager slecht nieuws. Zij vertelt ons dat we van Singapore misschien wel naar Amsterdam kunnen vliegen maar dat we nooit in Singapore zullen komen. De zustermaatschappij van Singapore Airlines, waarmee we van Manado naar Singapore zouden vliegen, heeft alle vluchten geschrapt. Verslagen mailen we weer naar het reisbureau, dat ze nu toch echt iets moeten regelen. Waarschijnlijk kunnen we nog naar Jakarta vliegen en vandaar naar Singapore. En zo blijven we puzzelen en rennen. Morgen maken we een trip naar Bunaken, maar het is de vraag of we kunnen duiken. Vliegen we de 27e? Wordt het iets later? Of moeten we rekening houden met een serieuze verlenging? De onzekerheid duurt voort en dat maakt de vakantie er niet leuker op." 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht