Veel hinder Put van Ekeren bij huidige temperaturen

Dit bericht is geplaatst op 25 juli 2019
Veel hinder Put van Ekeren bij huidige temperaturen

Zowel de jongeren als de duikers lopen gevaar. Pas op!

Duikers ondervinden bij deze temperaturen veel hinder in de Put van Ekeren. Jongeren, die verkoeling zoeken in de Put, springen op onverantwoorde wijze van de steiger terwijl duikers het water in en uit gaan. "Wees voorzichtig," waarschuwen duikers ter plaatse, "vroeg of laat belandt een jongere op een duiktank, met alle gevolgen vandien!" Ga je deze week duiken in de Put van Ekeren. Wees op je hoede! 

Duiken in de Put van Ekeren

"Het is momenteel echt oppassen in de Put van Ekeren," waarschuwt Brenda Rottiers. "De steiger zit vol jongelui die met een aanloop het water in springen, of er nu duikers aanwezig zijn of niet. Tieners, twintigers en zelfs kinderen met zwembandjes, de trap staat helemaal vol en als duiker kun je er nauwelijks nog bij. En dat terwijl in de Put van Ekeren een zwemverbod geldt, mits je een vergunning hebt." De situatie schreeuwt om handhaving. Veel zwemmers hebben geen vergunning en veroorzaken gevaarljke situaties.

Waarschuwen heeft geen zin

"Overleg heeft weinig zin," vervolgt Brenda, "althans dat was mijn ervaring. Ze luisteren niet en lachen je gewoon uit. Ook als je ze op de overige gevaren wijst. De Put van Ekeren is natuurlijk veel dieper dan het lijkt en dan is er ook nog de spronglaag die voor gezondheidsproblemen kan zorgen." Tientallen duikers reageerden op Brenda's post op Facebook. Velen voelen zich onveilig en wijzen op de gevolgen als iemand op een duiker springt. Er kunnen ernstige ongelukken gebeuren en er kan materiaalschade ontstaan. Wees voorzichtig...!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht