Duiken bij 't Dolfijntje is toegestaan

Dit bericht is geplaatst op 25 maart 2019
Duiken bij 't Dolfijntje is toegestaan

Bekeuringen zijn onterecht mits je duikt binnen de grenzen van onze kaart.

Al jaren bestaat verwarring over de vraag of bij Duikstek 't Dolfijntje gedoken mag worden. Duikersgids Support Team zocht het uit. Je mag er duiken, mits je je houdt aan de grenzen van het Duikersgids kaartje. Bekijk de kaart. Krijg je toch een bekeuring, dan is deze onterecht en kun je bezwaar maken. Duikersgids Support Team: Marga Sipon.

Duiken in 't Dolfijntje   

Duiken in 't Dolfijntje is dus officieel toegestaan binnen bepaalde grenzen. Dat verklaart waarom er geen verbodsborden staan, maar soms toch boetes worden uitgeschreven. Marga Sipon belde met Rijkswaterstaat en de NOB, ook wij hadden contact met de NOB. Medewerker, Desmond van Santen, reageert als volgt: "Duikplek 't Dolfijntje hebben wij nooit een nummer gegeven omdat de mogelijkheden om er te duiken beperkt zijn. Er is nauwelijks ruimte om te duiken. Bovendien wordt vanaf deze plek vaak naar duikplek 't Koepeltje gedoken en dat is niet toegestaan.

Bekeuringen 't Dolfijntje

Ook Staatsbosbeheer is duidelijk over de stek. "Zoals aangegeven in de folder 'Onderwatersport in Zeeland' kun je bij 't Dolfijntje alleen vlak onder de kant duiken en niet in de haven of in de omgeving daarvan. Zie hiertoe ook het Binnenvaartpolitiereglement art. 8.08." Navraag door de NOB leert overigens dat in de database van Staatsbosbeheer geen processen verbaal voorkomen voor deze locatie. Het is onduidelijk door wie de boetes wel worden uitgeschreven. Wil je duiken bij 't Dolfijntje? Bekijk onze kaart en let op dat je niet te dicht bij de landtong te water gaat, zoals vaak gebeurt. Ook dit is verboden duikgebied. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht