Duikplaats De Tijningen tijdelijk gesloten

Dit bericht is geplaatst op 19 februari 2019
Duikplaats De Tijningen tijdelijk gesloten

Steiger noordwesthoek vernieuwd en tal van voorzieningen

Het zicht in de Tijningen plas loopt de laatste tijd terug als gevolg van werkzaamheden. Het hele gebied wordt opgeknapt en er komen nieuwe voorzieningen. De verschillende werkzaamheden vinden tegelijkertijd plaats. Inmiddels zijn de wandelpaden rondom het gebied afgesloten voor recreanten. Foto: Rutger van Krimpen. 

Duiken Tijningen plas 

De werkzaamheden zijn in januari 2019 gestart. Wat gaat er gebeuren? Een van de hoofddoelen is om van de Tijningen plas een officiele zwemplas te maken. Hiervoor worden twee strandjes en een ligweide gemaakt en worden bomen verwijderd. De werkzaamheden duren tot en met eind april. Bij voldoende waterkwaliteit en voldoende bezoekers wijst de provincie in 2020 de plas aan als officieel buitenzwemwater. 

Steiger vernieuwd

Verder wordt de oever aan de zuidzijde van de Tijningen plas doorgetrokken naar het oosten. Rond de plas komen ook een beachveld, een trimparcours en een horecavoorziening met terras. De steiger in de noordwesthoek wordt vernieuwd en er wordt verlichting aangebracht. Het gebied ten zuiden van de begraafplaats wordt veranderd in een omheind losloopgebied voor honden. Even geduld dus als je in de Tijningen plas wil gaan duiken.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht