Duikers beschermen Salt Pier voor gevolgen onderhoudswerk

Dit bericht is geplaatst op 6 juni 2018
Duikers beschermen Salt Pier voor gevolgen onderhoudswerk

Vrijwilligers verplaatsen sponzen onder leiding van STINAPA

Er vindt onderhoudswerk plaats aan de befaamde duikplaats Salt Pier op Bonaire. STINAPA werkt samen met lokale bedrijven en sportduikers om het onderwaterleven zoveel mogelijk tijdens het onderhoudswerk te beschermen. Er is een project gestart om met name de sponzen naar dieper water te verplaatsen, waar ze veilig zijn voor het constructiewerk. Ben je op Bonaire en wil je ook meehelpen? Stuur een mail naar STINAPA.

Duiken Salt Pier, Bonaire

Het doel van STINAPA is de sponzen op veilige diepte aan de pijlers voort te laten bestaan. Er is voor sponzen gekozen omdat deze zich na verhuizing weer goed vasthechten. Tijdens een eerste sessie hebben 21 duikers maar liefst 26 transplantatieduiken uitgevoerd, onder toezicht van STINAPA-personeel. Talloze sponzen zijn nu op veilige diepte met vislijnen aan de pijlers vastgemaakt. De lijnen worden over twee maanden weer verwijderd.   

Geef sponsproject de ruimte

Er staan wekelijkse sessies gepland, inclusief extra trainingssessies voor nieuwe vrijwilligers. Wil je meedoen? Voordat je aan de slag gaat krijg je voorlichting over het project, gevolgd door een training over de sponzen en het verplaatsen. Waarschijnlijk kun je gewoon in Salt Pier duiken, als het werk stil ligt. Je zult dan duikers aan het werk zien met handschoenen aan. Geef het project de ruimte. Alle werkzaamheden vinden plaats ​​onder strikt toezicht van STINAPA. Andere duikstekken in de buurt van Salt Pier zijn Salt City, Invisibles en Jeannie's Glory.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht