Zeven duiktoeristen gered op Curacao

Dit bericht is geplaatst op 23 april 2018
Zeven duiktoeristen gered op Curacao

Afgelopen weekend zijn zeven duiktoeristen gered bij duikplaats Awa di Oostpunt aan de onstuimige oostpunt van Curacao. Het betreft geen duikongeval. De boot waarmee de toeristen onderweg waren, dreigde op de rotsen te lopen nadat motorproblemen waren ontstaan. Zowel de duikers, de drie bemanningsleden als de boot konden in veiligheid worden gesteld. 

Duiken op Curaco 

Reddingbrigade Citro trof ter plaatse zeven duikers aan die naar de kust waren gezwommen en drie bemanningsleden die nog op de boot waren. Alle duikers waren toeristen, het is onbekend of zich onder hen Nederlanders bevonden. Aangezien de duikers veilig aan land waren en de zee vrij ruw was, werd besloten om eerst het jacht vlot te trekken en naar open zee te slepen. De boot kreeg motorproblemen onderweg naar de duikstek. Vlak voor de kust konden ze nog net een anker uitgooien. Helaas was de boot van het anker geraakt, waardoor het op de kant terecht dreigde te slaan. 

Hachelijk avontuur

Bij de reddingsoperatie was haast geboden. De melding kwam om vier uur in de middag binnen, vlak voor de avondschemering. Reeds om 16.30 uur was de reddingsploeg onderweg, vergezeld van een reddingsvliegtuig van de kustwacht. Om 18.30 werd koers gezet naar Caracasbaai met de toeristen aan boord. Ze hadden in plaats van een middag duiken een hachelijk avontuur beleefd.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht