Een dagje coral restauration op Bonaire. Dat gaat zo..

Dit bericht is geplaatst op 27 maart 2018
Een dagje coral restauration op Bonaire. Dat gaat zo..

Een dagje coral restauration tijdens je duikvakantie op Bonaire. David Carsauw maakte het mee met zijn reisgezelschap op Bonaire. Zijn verhaal geeft een goed beeld hoe dat gaat. Kan iedereen dat doen? Wat moet je precies doen? Je meldt je aan voor een klus op de website van Bon Doet Bonaire. Er staat tientallen klussen die je als vrijwilllger kunt doen, kies voor Coral Restauration. Foto: David Carsauw. 

Duiken op Bonaire

"Na een paar heerlijke dagen duiken op Bonaire was het zo ver. Via Bon Doet hadden we ingeschreven om voor de Coral Restauration Foundation een voormiddag vrijwilligerswerk te gaan doen. Om 9 uur ’s morgens werden we opgewacht door Bridgit aan de pier van het Buddy Dive resort. Na een korte briefing ging het met de boot direct naar de Nurcery op Klein Bonaire. In de Nurcery kweekt men op een diepte van ongeveer 6 meter hard koraal op een structuur aan touwtjes. Doordat het koraal ondiep hangt heeft het veel plaats om te groeien, veel stromend water en weinig vijanden (eters). Zo groeit het in 6 maanden tijd uit tot een stuk ter grootte van een voetbal.

Koraal poetsen

"Om de drie weken dienen zowel de structuur, de touwtjes als het koraal gepoetst te worden om te voorkomen dat een rode bacterie het koraal overwoekert en tenslotte dood. Met vijftien personen kan op een voormiddag ongeveer twintig procent van de Nurcery onderhouden worden. Dit kweken en poetsen is slechts de eerste stap van het proces. Als het koraal voldoende gegroeid is kan het worden uitgezet. Dit gebeurt door het ergens op de bodem vast te kleven of het aan bamboe stokken vast te maken. Zo kan het verder doorgroeien en zijn natuurlijke functie onderwater blijven vervullen. Alles bij elkaar hebben we een leuke en leerzame voormiddag nuttig onder water doorgebracht. Als beloning kregen we elk nog een tof Bon Doet t-shirt".

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht