Dertig fuiken vernield bij Gorishoek

Dit bericht is geplaatst op 2 juni 2017
Dertig fuiken vernield bij Gorishoek

02-06-2017. Bij duikplaats Gorishoek zijn in de periode 27 april tot 2 mei dertig fuiken vernield of leeg gehaald. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) krijgt regelmatig meldingen van beroepsvissers over vernielingen aan vistuig en doet om die reden de volgende waarschuwing uitgaan: "Beroepsvissers hebben een vergunning en verdienen hun brood op de plekken waar wij duiken. We moeten dat respecteren en van de fuiken afblijven."

Duiken in de Oosterschelde en de Grevelingen

Hiermee is niet gezegd en bewezen dat (alle) vernielingen of bevrijdingen die plaatsvonden bij Gorishoek door duikers zijn uitgevoerd. De aanblik van kreeften en sepia's in een fuik kan weliswaar een frustrerende uitwerking hebben op duikers die van het onderwaterleven genieten. Bedenk dan dat je boven water ook altijd andermans eigendommen respecteert.
Duikplaatsen bevinden zich op visgronden en niet andersom. "Legale visserij herken je door de boeitjes die er boven drijven," zo vervolgt de NOB in haar waarschuwing. "Ongemarkeerd vistuig is niet toegestaan en kun je melden bij de politie." Zie je teken van stroperij? Veroorzaakt een fuik een gevaarlijke situatie? Heb je per ongeluk een fuik kapot gemaakt? Bel met de Waterpolitie Zeeuwse Stromen Telelfoon: +31 343 535 353.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner,
elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht