Onbekend wrak ontdekt in Scapa Flow

Dit bericht is geplaatst op 1 mei 2017
Onbekend wrak ontdekt in Scapa Flow

01-04-2017. In het Schotse Scapa Flow is een ongedocumenteerd Duits wrak ontdekt. Het lijkt om een klein bevoorradingsschip te gaan dat andere schepen van voorraad en proviand voorzag. Het schip is vermoedelijk in 1919 ten onder gegaan aan het eind van de Eerste Wereld Oorlog. De ontdekkers waren verbaasd over hun vondst, het wrak had bijna honderd jaar onopgemerkt op de bodem van Scapa Flow gelegen.  

Duiken in Scapa Flow

Scapa Flow is een beschutte baai in de Orkney-eilanden, waar tientallen oorlogswarkken liggen uit met name de Eerste Wereld Oorlog. Voor sportduikers is Scapa Flow een waar wrakkenparadijs. De wrakken liggen allemaal op ongeveer een half uur varen van het Schotse dorpje, Stromness dat goed op sportduikers is ingesteld. In Stromness kun je bij diverse aanbieders van duikcharters terecht om je bij de wrakken te brengen. Ontdekt de SMS Kronprinz Wilhelm, de SMS Karlsruhe en de SMS BrummerJe kunt in Scapa Flow duiken van april tot november, met in mei en oktober het beste zicht.

Maak gratis een virtuele duik in Scapa Flow

Heb je nog nooit een wrakduik gemaakt? Of ben je benieuwd hoe de wrakken van Scapa Flow erbij liggen? Je kunt ze op ons platform bekijken in 3D animaties, ontwikkeld door 3D Media. Elk jaar komen er op ons platform nieuwe wrakken bij. Ook bekende Nederlandse wrakken, zoals Le Serpent en De Kantelaar (Boschmolenplas) kun je virtueel beduiken. Manoevreer om het wrak heen door je muis te verplaatsen. Klik ook op de markers om foto's en informatie te raadplegen over specifieke delen van het wrak. Maak een gratis wraktour op Le Serpent.    

Nieuw ontdekte duikplaatsen, honderden duikkaarten, ​3D duikwrakken,
Getijdenplanner en veel meer:
ABONNEER JE HIER

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht