ZANDMEREN PARKING

Nederland, Gelderland

/ duikkaart

Zandmeren Parking is een eenvoudige duikstek met een makkelijke instap, een eenvoudige navigatie en een geleidelijk aflopende bodem. Het is ook altijd rustig en daarmee is het een prima duikstek om te oefenen. Onder water liggen wat objecen, waaronder een brommer en een bootje. Let vooral op het windsurfzeil aan de noordkant van de stek.

Bijzonderheden

Je duikt bij Zandmeren Parking over een met mosselen bezaaide bodem. De biodiversiteit is redelijk groot. Je kunt hier wolhandkrabben en roofblei spotten en soms een meerval. Vanaf de parkeerplaats kun je via een trap de waterkant bereiken. Loop vervolgens in noordelijke richting (linksaf) en ga bij de boomstam te water. De instap is eenvoudig. De geleidelijk aflopende bodem maakt het aantrekken van je vinnen gemakkelijk. Je kunt bij Zandmeren Parking zowel in noordelijke als in zuidelijke richting duiken. Een duik in noordelijke richting (linksaf) is het mooist. Zoek het windsurfzeil op. De vissen die er overheen zwemmen steken goed af tegen het witte doek en er zitten palingen onder. Verder kom je een stoel, een hobbelpaard en een brommer tegen. Duik in noordelijke richting. Aan de zuidkant kom je snel bij duikstek de Visoever uit en er is niet zoveel te zien.

Waarschuwingen

Maak geen vrije opstijging vanuit de diepte. Er is hier redelijk veel zeilvaart.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="rMw8cmIOtTl" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>