XANTENER NORDSEE

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

/ duikkaart / 1

Xantener Nordsee is een zeer heldere en visrijke duiklocatie op nog geen uur rijden vanaf Nijmegen. Grote scholen baarzen en voorntjes zwemmen zomaar aan je voorbij in dit prachtige, lichtblauwe water. Ga ook tussen de waterplanten aan de oevers op zoek naar jagende snoeken en speur de bodem af naar donderpadjes. Betaald duiken.

Bijzonderheden

Je duikt in de Xantener Nordsee tussen de 1,5 en 7 meter. Dieper hoef je niet te gaan om leven te spotten. Zodra je dieper komt dan 7 meter houdt de groenzone op en gaat de bodem over in zand. Hier kom je incidenteel een verdwaalde baars of snoek tegen. Speur de zandbodem wel goed af op de plantengrens, hier leven donderpadjes.

Waarschuwingen

Betaald duiken. Toegangspas verkrijgbaar bij informatiecentra aan het water. Pas op voor pleziervaart. Er wordt in deze plas veel gezeild.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="60ovhq3repq" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>