OUDE KADEMUUR

Nederland, Zeeland

17 / 2 / duikkaart / 1

OUDE KADEMUUR

J.O.S.V. Orca
Nederland, Zeeland 26-09-21

Top duik, ruim 5 meter zicht, sepias, lipvis.

5 m
18 °C - 15 m

OUDE KADEMUUR

Stijn en Dirk
Nederland, Zeeland 19-05-19

Schitterende duik op de kentering met de Tertius. Heel veel leven te vinden, veel soorten naaktslakken

2 m
14 °C - 10 m

OUDE KADEMUUR

Ineke & Charles met Tertius
Nederland, Zeeland 24-10-18

Prachtige duik achter de oude kademuur, op de kentering. Beperkt zicht, maar genoten van de prachtige begroeiing!

2 m
14 °C - 10 m

OUDE KADEMUUR

Stefanie en Nick - Tertius
Nederland, Zeeland 9-06-18

Mooi begroeide heuvel. Veel baksteenanemonen, anjelieren en enorme velden brokkelsterren. Joekels van Noordzeekrabbben. Pittige stroming!

2 m
18 °C - 15 m

De Oude Kademuur ligt zuidelijk van de Zeelandbrug, tussen de Zeelandbrug en de Val. De duikstek ligt ter hoogte van de tweede pijler, maar is onmogelijk vanaf de kant bereikbaar. Het is net als de Zeelandbrug een absoluut fantastische duikstek. Je duikt langs de oude kademuur van Zierikzee die hier tussen de 3 en de 22 meter ligt. Op en om de stenen tref je een biodiversiteit die zo mogelijk nog groter is dan bij de Zeelandbrug. Kreeften, krabben, grondels, puitalen, harders en zeebaarzen houden hier domicilie en het aantal naaktslakken is ongeëvenaard.

Bijzonderheden

Je gaat bij de Oude Kademuur van Zierikzee te water vanaf de boot. Vervolgens duik je naar de oude, verzonken kademuur. De steenhopen zijn volledig begroeid met anemonen, anjelieren en kolonievormende zakpijpen. Tussen de gaten en spleten schuilen grote krabben en kreeften en om je heen zwemmen harders en zeebaarzen. Ben je een liefhebber van naaktslakken? Ga op zoek, want ze zijn er allemaal: De wierslak, bruine plooislak, bleke knuppelslak, millennium wratslak en de harlekijnslak in geel, rood, oranje en purper.

Waarschuwingen

Huur voor een duik bij de Oude Kademuur een boot of boek een verzorgde bootduik, bijvoorbeeld bij de Tertius. De Tertius heeft alle voorzieningen aan boord, ook voor mindervaliden. Stroming kan soms aanzienlijk zijn. Houd de glooiing goed in de gaten zodat je niet in de vaargeul terecht komt. Niet duiken in het vaarseizoen! In het kreeftenseizoen liggen hier heel veel fuiken en kreeftencorridors (kooien). Decoboei verplicht. Houd je duiktijd goed in de gaten in verband met de stroming.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="iokynfg2wdz" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>