NIEUWE MEER BOOTHELLING

Nederland, Noord Holland

3 / 1 / duikkaart / 2 / 1

NIEUWE MEER BOOTHELLING

Duikersgids Support Team
Nederland, Noord Holland 31-08-22

Afgelegen locatie. Groenzones, wand, wolhandkrabben en meer.

2 m
24 °C - 15 m

Nieuwe Meer Boothelling is een afgelegen duikplaats in het Nieuwe Meer in Amsterdam. De stek bestaat hoofdzakelijk uit een langgerekte kleiwand. Je onderzoekt de wand in noordwestelijke of zuidoostelijk richting. Ook de groenzones aan de oevers zijn interessant. Veel objecten liggen hier niet, behalve wat verloren ankers en andere bootonderdelen. Her en der spot je een snoekbaars of een wolhandkrab. De kleiwand begint 30 meter uit de kant op ongeveer 4 meter diepte. Het is een lange wand die, parallel aan de oever loopt, en in hoogte wisselt tussen 3 en 6 meter.

Bijzonderheden

Nieuwe Meer Boothelling ligt aan de rand van een volkstuintjes-gebied. Parkeer langs het water en loop naar de boothelling. Deze is prima geschikt om het water in te gaan. De eerste 30 meter zijn ondiep. Dat maakt Nieuwe Meer Boothelling makkelijk toegankelijk. Je trekt leunend tegen je buddy je vinnen aan.

Waarschuwingen

Let op. Je duikt in Nieuwe Meer Boothelling in een gebied waar mogelijk pleziervaartuigen en surfers komen. Van de jachthaven en surfschool aan de noordkant heb je vrijwel nooit last, maar het is altijd goed om op te letten. Snel opdwarrelend sediment.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="MGRvpo7ADBu" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>