NEMO33 SCOUFFLENY

Belgie

5 / 1 / duikkaart

NEMO33 SCOUFFLENY

Duikersgids Support
Belgie, 10-02-21

Opening duikplaats onder voorbehoud. Afhankelijk van ontwikkelingen COVID-19.

9 m
3 °C - 25 m

Scoufflény is onmiskenbaar een van de mooiste duikgroeven van België. De stek heeft de allure van het Duitse Hemmoor. Het is een grote duikplaats, met onderwater de vergane glorie van de granietgroeve van Scoufflény. Zicht, toegankelijkheid en biodiversiteit zijn uitstekend en je bereikt diepten tot 50 meter.

Bijzonderheden

Je gaat te water vanaf een groot ponton aan de oostkant van de groeve. Op het terrein daarachter bevinden zich de parkeerplaats, de omkleedruimte en de andere duikfaciliteiten. Ga te water en ontdek een duikparadijs dat jarenlang voor de duikwereld afgesloten is geweest. Onderwater trekt vooral de enorme graafmachine, omgeven door grote scholen kleine vissen, de meeste aandacht. Maar, ook de vele bomen, kabels, werkbakken, lieren en andere werktuigen zullen je opvallen. Om Scoufflény echt te ontdekken moet je er meerdere duiken maken. De duikplaats heeft een omvang van 750 bij 50 meter. Duikplaats Scoufflény sloot in maart 2002 tot groot ongenoegen van tienduizenden duikers in binnen- en buitenland en ging in 2021 weer open.

Waarschuwingen

Draag bij Scoufflény altijd de armband die je bij binnenkomst ontvangt. Je riskeert een boete en strafrechtelijke vervolging. Andere watersporten, individueel zwemmen, wandelingen in het bos en huisdieren verboden. Verlaat de groeve na het duiken via Château d’Eau. Andere routen zijn verboden.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="FTDzpAuR4hK" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>