HMS E 47

Nederland, Noord Holland

4 / 3

HMS E 47

L ijmuiden
Nederland, Noord Holland 7-06-14

Laatst gedoken op die andere onderzeeer E-36 , wat een prachtig gezicht dik 20 meter zicht

15 m
15 °C - 30 m

De E 47 is een Engelse onderzeeër uit de Eerste Wereld Oorlog, die waarschijnlijk op een mijn is gelopen. Het schip zonk op 20 augustus 1917. Het ligt op de kiel en steekt ruim uit de bodem. Duikers van het Vlielander duikteam, Virgo, ontdekten het in 1998. Later, in 2002, werd het geïdentificeerd als de E47. Leden van Duikteam Equador op Terschelling wisten het boordkanon te lichten, waarop nummers stonden die terug te voeren waren naar dit wrak. In het bronzen sluitstuk stond nummer 1641. Correspondentie met het Museum of Naval Firepower in Gosport leerde dat het kanon in 1916 geplaatst was op de onderzeeboot E47.

Bijzonderheden

Ligging: Vlakbij de doorgaande scheepvaartroute, ter hoogte van Den Helder. Soort schip: Onderzeeër. Lengte: 55 m. Breedte: 5 m. Gewicht: 907 ton. Bouwer: Fairfield Shipbuilding, Glasgow. Bouwjaar: 1916. Te waterlating: 29 mei 1916. Bemanning: 31 koppen. Diepste punt: 22 m. Minst diepe punt: 20 m.

Waarschuwingen

De toren is van het wrak verwijderd, waardoor een opening is ontstaan. Het wordt ten zeerste afgeraden hier naar binnen te gaan, je kunt vast komen te zitten! Bovendien is het wrak voor de helft gevuld met zand.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="joitaphpu2l" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>