GROENE BOEI

Nederland, Zeeland

8 / 2 / duikkaart / 1 / 1

GROENE BOEI

Errol Vos
Nederland, Zeeland 29-01-24

Test duik. Test foto....!

2 m
5 °C - 9 m

GROENE BOEI

G. vandenhoute
Nederland, Zeeland 3-03-20

Aardige duik met redelijk zicht.

3 m
18 °C - 15 m

GROENE BOEI

Duikersgids Support
Nederland, Zeeland 1-02-21

Veilige duikstek met een eenvoudige navigatie.

3 m
3 °C - 11 m

De Groene Boei is een makkelijke duikplaats in Wemeldinge. Het is niet de mooiste of meest uitdagende duikplaats, maar wel fraai genoeg om voor de afwisseling een keer naar toe te gaan. Dat maakt de Groene Boei tot een uitstekend alternatief voor de soms erg drukke duikplaatsen in de omgeving. Hoe kun je de Groene Boei het best omschrijven? Het is een veilige stek met een eenvoudige navigatie en voldoende faciliteiten in de buurt. Een prima stek dus ook voor je eerste Oosterscheldeduik.

Bijzonderheden

Parkeer bij de Groene Boei zo dicht mogelijk bij de trap. Je kunt hier zowel bij laag als bij hoog water duiken. Afhankelijk van het getij duik je in westelijke of oostelijke richting. Bij laag water heb je de stroom mee naar het westen. Duik over het zandplateau en keer na een half uur om in oostelijke richting om de hele wand te kunnen bekijken. Leven spot je op de zandbodem en tussen de basaltblokken. Laat je met de stroming meevoeren en kijk wat er allemaal aan je voorbij trekt. In het voorjaar kom je sepia’s en snotolfjes tegen. Later in het seizoen komen hier ook jonge pijlinktvissen voor. Verder zie je krabben, kreeften, garnalen, botervisjes, wulkjes, naaktslakken en meer. Duik ook in de ondiepe gedeelten. Je kunt hier met invallend zonlicht prachtige opnamen maken.

Waarschuwingen

Bij de Groene Boei staan in het seizoen kreeftenkorven. Bij winderig weer kan het in de ondiepe tot een diepte van 3 meter, troebel zijn. Gladde instap bij laag water. Lastiger te water gaan bij laag water.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="2NxfSECIibe" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>