GAT VAN CORTENOEVER

Nederland, Gelderland

6 / 1 / duikkaart

Martin Ron Larissa Martijn

30-7-21

Zicht onder de 4 m erg slecht. Veel vissers

1 m Zicht
17 °C - 10 m

Danielle & Franka

29-3-21

Helaas zeer slecht zicht, dus weinug kunnen zien. Nog wel gepasseerd door ern grote vis …

1 m Zicht
5 °C - 5 m

Duikersgids Support Team

4-2-20

Graskarpers, kroeskarpers, spiegelkarpers. Aangeleverd door Lia van der Laan.

3 m Zicht
6 °C - 11 m

Het Gat van Cortenoever is een afgelegen duiklocatie tussen de landerijen. De stek is om meerdere redenen het vermelden waard, maar verwacht niet teveel. Het Gat van Cortenoever is redelijk helder en visrijk en er zijn in deze omgeving niet veel andere, interessante duikstekken te vinden. Hou je van karpers? Dan zit je goed. Vooral de graskapers, spiegelkarpers en schubkarpers overheersen. Je spot ze tussen de rietstengels, met hier en daar scholen met kleine visjes en een dikke snoek.

Bijzonderheden

Parkeer bij het Gat van Cortenoever aan de zuidoever en ga bij het kleine zandstrandje tussen de bomen het water in. De bodem loopt langzaam af tot een diepte van ongeveer 8 meter. Veel dieper wordt het hier niet. Dat is geen bezwaar omdat er hier op diepte niet veel te zien is. Duikobjecten zijn er niet en ook wandjes kom je niet of nauwelijks tegen. Je duikt langs de rietoevers over een harde bodem die deels uit zandgrond en klei bestaat.

Waarschuwingen

In het Gat van Cortenoever wordt veel gevist. Pas op voor zoekgeraakt vistuig en overleg met de hengelaars voordat je te water gaat.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais