DE BAARS WALHOEVE

Nederland, Noord Brabant

15 / 1 / duikkaart

Mark vd Meulengraaf

22-10-2019

Lekker duikje van 88min. 7 snoeken van 80cm 4 kleinere snoekjes …

3 m Zicht
15 °C - 10 m

Mark en Hans

28-08-2019

Heel veel jonge baarzen een aantal grote baarzen en een snoekje

3 m Zicht
23 °C - 5 m

Mark Meulengraaf

21-08-2019

Veel jonge snoeken van 10 cm tot 40 cm een grote paling en heel …

3 m Zicht
23 °C - 5 m

Eric Bovelander

16-03-2019

vandaag uitgeprobeerd, zicht was slecht, oversteek gemaakt naar …

2 m Zicht
6 °C - 9 m

Mark

8-02-2019

Grote 1m snoek grote baars ongeveer 50cm wel fris 4gr van 0 tot 10m

3 m Zicht
4 °C - 10 m

De Baars Walhoeve is een fraaie duikstek in De Baars. Je duikt hier in een ondiepe kom met een zandbodem en visrijke groenzones langs de oevers. De Baars Walhoeve heeft verschillende prachtige biotopen, goed zicht, diverse faciliteiten en een grote biodiversiteit. Alle kenmerken van een mooie duikplaats. Je spot tal van levensvormen tussen het groen en op de zandvlakten. Ook bij de puinbiotopen aan de noord- en de zuidkant (landtong) zit vaak veel leven.

Bijzonderheden

Probeer bij De Baars Walhoeve zo dicht mogelijk bij de instapplaats te parkeren. Ga dan te water vanaf het eind van het strand. Duik vervolgens in de kom en tussen het puin vlak voor de instapplaats. In de kom duik je tot 7 meter diepte over waterplanten, waarna de bodem overgaat in zand. Vermijd de kom op drukke, zomerse dagen. Het zicht is dan beperkt en je komt weinig leven tegen. Ook kun je hinder ondervinden van badgasten. Vanaf de instapplaats kun je ook heel makkelijk oversteken naar de overkant van de plas, waar zich een landtong bevindt. Je mag op deze locatie niet parkeren en deze plek is ook nauwelijks bereikbaar vanaf de andere instapplaatsen. Het is een prachtige biotoop vol puin, takken, wortels en tal van soorten, waaronder snoeken, voorns, palingen en karpers.

Waarschuwingen

De Baars Walhoeve is moeilijk toegankelijk. Je kunt niet dicht bij de instapplaats parkeren. Vermijd zomerse dagen, er wordt dan veel aan het strand gerecreëerd. Soms zijn er veel hengelaars aanwezig. Probeer met ze te overleggen.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais