BAGGERSEE NIEDERLANGEN

Duitsland, Niedersachsen

4 / 1 / duikkaart / 7

BAGGERSEE NIEDERLANGEN

andre de zwaan
Duitsland, Niedersachsen 16-07-22

Zicht was goed, weinig leven gezien.

5 m
20 °C - 5 m

Baggersee Niederlangen is een eenvoudige duikstek die prima geschikt is voor een funduikje. Het is een kleine, groen omzoomde plas met mooie, witte zandstranden. Faciliteiten en objecten zijn er niet. Baggersee Niederlangen is een echte natuurplas. Je duikt over een heuvelachtige bodem met grote scholen vis en hier en daar enorme schildersmosselen. Bekijk ook de zuidkant van de plas. Daar ligt een woud van onderwaterplanten vol met kleine en grotere vissen. Het zicht is in het algemeen goed. Je mag in Baggersee Niederlangen gratis duiken. Maar let op! Meld je altijd eerst aan op de website van Fischereiverein Lathen.

Bijzonderheden

Baggersee Niederlangen is goed toegankelijk. Parkeer langs de weg (zie kaart) en loop door het bospad naar de oever. Je kunt in Baggersee Niederlangen in verschillende richtingen duiken met telkens een wisselende bodemstructuur van wanden, mossen, planten en grote keien. Her en der zie je reusachtige schildersmossels uit het zand steken. Schildersmosselen kunnen tien centimeter lang en vier centimeter hoog worden. De schelp is van buiten geel of olijfgroen van kleur, met van binnen een mooie parelmoerglans.

Waarschuwingen

Je mag in Baggersee Niederlangen niet duiken zonder toestemming van Fischereiverein Lathen. Meld je aan op de website van Fischereiverein Lathen en vul het contactformulier in. Je ontvangt dan een bevestigingsmail. Plaats deze zichtbaar op je dashboard voor je te water gaat.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="RbKlJ5FCsxU" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>