AUESEE

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

/ 1 / duikkaart / 1

De Auesee is een geliefd strandbad in het Duitse Wesel met een beschermd natuurgebied en een afgeschermd deel voor sportduikers. Het is een perfecte duikstek voor beginners en cursisten. De stek is makkelijk toegankelijk en op 7 meter diepte ligt een oefenplatform dat middels een boei gemarkeerd wordt. Ook voor een funduik is de Auesee leuk genoeg, met duikwrak Poseidon als een van de meest kenmerkende onderwaterobjecten. Verder kom je boomstammen, steenhopen en andere objecten tegen. De Auesee is een oude grindafgraving en staat bekend als een van de schoonste meren van Noordrijn-Westfalen. Behalve een zeer populair toeristisch gebied waar je kunt zeilen, kanovaren, kamperen en nog veel meer is het ook een interessant vogelbroedgebied. De Auesee wordt ook wel het juweel van Wesel genoemd. Vrij toegang. Betaald parkeren.

Bijzonderheden

De Auesee heeft meerdere instapplaatsen. Je kunt op verschillende plekken het water in via een steiger en een boothelling. In de Auesee kom je het meeste leven tegen langs de oevers. Tussen het riet en de bodembegroeiing spot je karpers, snoeken en rivierkreeftjes.

Waarschuwingen

De Auesee kan druk zijn op zomerse dagen. Je kunt de parkeerplaats dan alleen gebruiken om uit te laden. Nachtduiken op aanvraag. Betaald duiken.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="x1uzzce7nvi" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>