Duiken op Curacao

Duiken op Curacao

De watertemperatuur schommelt op Curaçao tussen de 24 en 28 graden.

Ga je binnenkort op vakantie naar Curaçao? Curacao heeft azuurblauw water, schitterende baaien, witte zandstranden en tal van uitgaansmogelijkheden. Kortom, op Curaçao vind je alles voor een tropische vakantie. Maar, met bijna honderd duiklocaties is Curaçao vooral een eiland voor duikers en snorkelaars, met prachtige duiklocaties zoals Mushroom Forest of Blue Room Cave.

Duikstekken op Curaçao  

Duiken op Curaçao doe je vanaf de boot op duikstekken zoals Sponge Forest. Maar, ook kantduiken is op dit prachtige eiland heel goed mogelijk. Daarvoor zou je bijvoorbeeld naar Tugboat kunnen gaan. Je hebt dan meteen een van de meest gefotografeerde wrakken van Curaçao te pakken. Sommige duiklocaties, zoals Jan Thiel Baai, bevinden zich bij hotels en resorts en hebben daardoor goede voorzieningen. De duikstekken van Oost Curaçao en het Marine Park liggen op privégrond en zijn niet vrij te betreden. Voor wat meer uitdaging moet je aan de noordkust zijn en dan zijn er nog de prachtige duikstekken van het onbewoonde Klein Curaçao. Kortom, Curaçao  is een heerlijk gevarieerd duikerseiland. 

Klimaat en temperatuur

De omstandigheden op Curaçao zijn zeer aangenaam, feitelijk kun je het hele jaar door duiken. Kies een stek van je keuze, zoals Rif Marie of Double Reef en check of je er zelf met de auto naar toe kunt of een boottrip moet boeken. Het eiland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De hoofdstad is Willemstad. Ben je toch bang voor een incidentele plensbui? Dat is goed te voorkomen. De meeste regen valt in het regenseizoen tussen oktober en december. Er valt gemiddeld ongeveer 600 mm regen per jaar, op de westelijke zijde iets meer en op de oostelijke helft iets minder. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31 graden met een watertemperatuur die schommelt tussen de 24 en 28 graden. Het eiland kent een orkaanseizoen, maar wordt zelden door tropische stormen getroffen. Het orkaanseizoen loopt van oktober tot en met januari.

Duiken op Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eiland op elf kilometer ten zuidoosten van Curaçao en eveneens een duikparadijs. Behalve een vuurtoren, een quarantaine gebouw en wat hutjes is er nauwelijks bebouwing te vinden. Ook de vegetatie is minimaal en bestaat voornamelijke uit gras en struiken. De westkant van Klein Curaçao wordt gekenmerkt door prachtige witte zandstranden, terwijl de oostkant een ruige rotskust heeft met hoge golven. Duiken en snorkelen op Klein Curaçao kan op vier locaties, aan de noordwest-, zuidwest-, oost- en noordzijde. Er worden dagelijk dagtrips georganiseerd met jachten, RIB's en catamarans. Tot slot enkele tips. Het gebruik van een shorty of een 33 mm lang pak is op Curaçao voldoende. Denk erom dat je bij veel duikplaatsen over een rotsachtige bodem naar de instapplaats moet lopen. Neopreen duikschoenen met een stevige zool zijn dan essentieel.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht