Vullen bij de Put van Ekeren. Duikers zijn vol lof!

Dit bericht is geplaatst op 15 mei 2023
Vullen bij de Put van Ekeren. Duikers zijn vol lof!

Je kunt 200 en 300 bar vullen. Per vulling krijg je 1000 liter.

Sinds 14 mei kun je bij de Put van Ekeren je cilinder vullen en dat wordt gewaardeerd. Duikers zijn vol lof over deze nieuwe voorziening van AVOS. Wil je de automaat ook gebruiken? Daarvoor moet je  een AVOS-vergunning aanvragen en een account aanmaken op hun website. Duikersgids Support Team: Fidel Thedivefriends en Diveteam Bubbles en Fun. Elk jaar updates topduikstekken en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu.

Duiken in de Put van Ekeren

Duikers waarderen de faciliteit omdat je nu direct bij de duikplaats kunt vullen, wat vooral handig is als je een tweede duik wil maken. Je kunt 200 en 300 bar vullen. De vulautomaat werkt met behulp van een QR-code. Deze ontvang je nadat je als AVOS-lid een account hebt aangemaakt. De code biedt ook toegang tot de toiletten en kleedkamers. Zowel duikclubs als individuele duikers kunnen een vergunning aanvragen. Duikclubs krijgen een korting voor hun leden. De kosten voor clubs zijn 10 euro voor 12 maanden en 25 euro voor 36 maanden. Een individuele vergunning zonder duikclub kost 15 euro voor 12 maanden en 40 euro voor 36 maanden. Dagvergunningen kosten 3 euro, maar kunnen alleen gebruikt worden voor het toiletgebouw. 

Vullen 200 en 300 bar

Hoe werkt het systeem. Er zijn twee opties: 4 vullingen voor 10 euro of 20 vullingen voor 50 euro. Het vullen zelf is eenvoudig. Sluit je fles aan, open je kraan (ontluchter is elektronisch), scan je QR-code, druk op start en het station vult 1000 liter. Op de manometer kan je de flesdruk aflezen. Bij een flesdruk van 220 / 320 bar slaat de toevoer af. De bufferdruk wordt niet weergegeven, maar als deze onder de 200 / 300 bar staat, kan je niet vullen en worden eerst de buffers bijgevuld. Als het vullen gestopt is, druk je op de groene knop om te ontluchten en je fles af te koppelen. Op je account kan je het aantal beschikbare en verbruikte vullingen aflezen. Het nieuwe vulstation is een samenwerking van AVOS en Scuba Service uit Schoten.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht