Visstandonderzoek Oostvoornse Meer

Dit bericht is geplaatst op 20 oktober 2020
Visstandonderzoek Oostvoornse Meer

De onderzoeksresultaten moeten inzicht bieden in de waterkwaliteit.

Van 3 tot en met 5 november 2020 vindt 's nachts visstandonderzoek plaats in het Oostvoornse Meer. Een klein deel van de werkzaamheden gebeurt overdag. De onderzoeksresultaten moeten inzicht bieden in de waterkwaliteit. Maak geen nachtduiken en let op of er overdag gewerkt wordt. 

Duiken Oostvoornse Meer

Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau AT-KB in opdracht van Waterschap Hollandse Delta. Er wordt gekeken hoeveel vissen er in het water leven, welke soort vissen het zijn en hoe hun conditie is. De vissen worden met boten en netten gevangen. Alle vis wordt direct na de vangst gemeten en levend op de vangstlocatie teruggeplaatst. Het adviesbureau heeft een wrakkenkaart en een geavanceerd site-scan systeem aan boord om obstakels onderwater te kunnen ontwijken. Nachtelijke watersporten zoals duiken, surfen en hengelen worden gedurdende de looptijd van het onderzoek ten strengste afgeraden.

Waterkwaliteit Oostvoornse Meer

Dat het niet goed gaat met de waterkwaliteit in het Oostvoornse Meer is genoegzaam bekend. In de winter kan het zicht oplopen tot 15 meter of meer. In de zomermaanden heb je soms minder dan een halve meter zicht en overheerst de blauwalg. Stekken zoals Slag Stromvogel en Slag Baardmannetje waren vroeger toplocaties maar zijn dat al jaren niet meer. Wil je meer weten over het onderzoek of over de aanpak van de problemen in het Oostvoornse Meer? Stuur voor meer informatie een mail naar het waterschap of mail het adviesbureau ATKB. De resultaten van het onderzoek worden begin 2021 verwacht.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht