Stofmakers zetten duikstek even op z'n kop

Dit bericht is geplaatst op 27 juli 2020
Stofmakers zetten duikstek even op z'n kop

Een storm van 85, soms hilarische, reacties volgde.

Stof maken we allemaal weleens. En natuurlijk zijn de cursisten het ergst, maar ook zij moeten het leren. Toch roepen stofmakers altijd heftige reacties op. Dat gebeurde dit weekend ook naar aanleiding van een duik van Eric Bovelander in Slijk Ewijk. Eric logde hierover op Duikersgids en postte het op Facebook. Een storm van 85, soms hilarische, reacties volgde. Duikersgids Support Team: Eric Bovelander.

Stof maken en duiken

Natuurlijk heeft ook Eric begrip voor een duikklasje. "Maar," zegt hij, "soms kan het allemaal best irritant zijn." Wat gebeurde er? Eric werd tijdens zijn duik ineens meerdere malen op zijn rug getikt om even opzij te gaan. Vervolgens word hij door een groep van ongeveer negen duikers op uiterst hinderlijke wijze gepasseerd. "Ze duwden ons opzij en zwommen gewoon over ons heen, terwijl hun vinnen ons in het gezicht raakten," aldus Eric. Verbaasd richt hij zich tot de leider van de groep om met gebaren zijn beklag te doen. Niet veel later komt hij de groep, die op dat moment een enorme stofwolk veroorzaakt, opnieuw tegen. Ook andere duikers zien de groep bezig en reageren verbaasd. "Ronduit belachelijk gedrag," aldus Eric die na zijn boosheid toch verdraagzaam en relativerend op het incident kan reageren.   

Talloze reacties  

De reacties op zijn post zijn talrijk en vermakelijk. "Ze leren onderwater ademen maar niet duiken," zegt iemand. "Een soort onderwater wielrenners," zegt weer een ander. Eén duikers zegt: "Wat een stel opzijopzijwantikkomeraan duikers". Tenslotte verwijst iemand naar de onderwaterpolitie." Ook kostelijk zijn de benamingen die voor de groep worden bedacht, zoals onderwatertractoren, losgeslagen kuddedieren, modderkruipers, enzovoort. Laten we afsluiten met een laatste relativerende opmerking. Lesgeven en fouten maken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar lach je om en leer je van. Waar sprake is van excessen en waar cruciale fouten worden gemaakt ten aanzien van de veiligheid is natuurlijk alle ernst geboden. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht