Opening nieuwe duikstek in Helmond

Dit bericht is geplaatst op 5 juni 2015
Opening nieuwe duikstek in Helmond

04-06-2015. Op zaterdag 20 juni wordt in Helmond een nieuwe duikstek geopend, genaamd 'De Cacoafabriek'. De opening wordt door de gemeente Helmond uitgevoerd, lokale duikvereninigingen en pers worden hier speciaal voor uitgenodigd. Het is een duikstek in de Zuid-Willemsvaart met goede voorzieningen, waaronder een parkpeerplaats aan het water en een duiktrap met antisliprooster.

Wie geen moeite heeft met een kanaalduik tot maximaal drie meter en in de omgeving Helmond woont, heeft er binnenkort een nieuwe duikstek bij. Want, De Cacaofabriek heeft verder alles wat je van een duikstek mag verwachten: Goed zicht, veel leven en een prachtige onderwaternatuur vol sponsen, zoetwatermosselen en vissen. Er is ook een horecagelegenheid in de buurt.
Je kunt vanaf de duiktrap onder de brug duiken tot aan een ondiepe kom en terug. De houten pijlers voor en achter de brug zijn prachtig om te bekijken, alsook de houten damwanden. Het brugwachtershuis aan de zuidkant is gebouwd op een lang, betonnen plateau. Ook de onderkant van dit plateau, en de pijlers waarop het gebouwd is, zijn de moeite waard.

Mysterieuze sfeer onder brug

Onder de brug, waar het invallende zonlicht voor een mysterieuze sfeer zorgt, kun je even geen vrije opstijging maken. Wees je hiervan bewust en neem altijd een duiklamp mee om de enorme karpers en snoeken, die hier zwemmen, goed te kunnen spotten. De stek is geschikt voor elk niveau, kom hier echter niet met grote groepen. Regen, wind en een te groot aantal duikers te water leidt onherroepelijk tot verminderd zicht.
De Cacaofabriek is ontdekt en in kaart gebracht voor de Duikersgids 12 (januari 2016) door duikers van duikvereniging Aquarius. Voor premiumgebruikers van de Duikersgids is de stek binnenkort al beschikbaar op het Duikersgids platform.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht