Keien Greenpeace waren geen gevaar

Dit bericht is geplaatst op 6 juli 2015
Keien Greenpeace waren geen gevaar

06-07-2015. De rechter bepaalde vandaag dat de tien keien die Greenpeace in mei op de Klaverbank legde, geen gevaar opleveren voor beroepsvissers. Daarmee haalt de visserijbranche bakzijl in het kort geding tegen Greenpeace. Ook de eis dat Greenpeace dit soort acties in de toekomst niet meer mag doen is daarmee van tafel geveegd. 

"Op de Klaverbank liggen sinds de ijstijd honderden stenen van vergelijkbare grootte," aldus Greenpeace campangeleider, Pavel Klinckhamers. "De klacht dat wij met onze actie de vissers belemmeren en zelfs schade toebrengen is dus klinkklare onzin. Vissersschepen die op een steen stuiten, tillen gewoon hun netten op en varen verder, of ze gaan eromheen." Ook met de klacht over gemiste inkomsten maakt Pavel korte metten en de rechter is het met hem eens.
"Dit was niets meer dan een poging om de aandacht af te leiden," aldus Pavel. "
Gelukkig is dat niet gelukt en kunnen we verder met ons werk voor de Noordzee. Zestig procent van de biodiversiteit is in een mensenleven verdwenen en toch is pas 0,25 % van onze zee volledig beschermd is. Steeds als we dat probleem publiekelijk aankaarten, wordt er een hoop ophef gecreëerd door politici en vissers, zoals nu met het kort geding. Leuk geprobeerd, maar Greenpeace is en blijft een milieuorganisatie. Het is onze taak om actie te voeren als de natuur geweld wordt aangedaan."

 

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht