Helmduiken is een unieke ervaring. Zo regel jij dat ook!

Dit bericht is geplaatst op 15 mei 2023
Helmduiken is een unieke ervaring. Zo regel jij dat ook!

Kijk voor meer informatie op hun website of boek een duikdag.

Helmduiken is uniek. Wil jij dat net als André de Zwaan ook eens beleven? Dat kan via de Historische Duikvereniging Nederland (HDS), 's werelds eerste historische duikvereniging. Duikersgids Support Team. Video: André de Zwaan. Bekijk video: Elk jaar updates toplocaties en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu! 

Duiken Galderse Meren P4

De HDS organiseert ook zelf events, zoals deze maand in de Galderse Meren P 4. Andre schreef zich in, na in 2020 al eens een duik gemaakt te hebben met een Kirby-Morgan duikhelm in de Duiktorens Enkhuizen. Na een korte uitleg aan de kant over het antieke materiaal, de veiligheidsvoorschriften en procedures gaat hij te water. Althans, eerst nog even aankleden. Dat is een heel proces. Je gaat door de nek het pak in. Vervolgens krijg je schoenen aan met lood en een riem om. Dan gaat de helm op via de bevestigingskraag op je schouders. Er zijn twee mensen nodig om je hiermee te helpen. Zij bedienen ook de pomp zoals op de video in beeld is gebracht. Hier komt ook de uitdrukking pompen of verzuipen vandaan.  

Historische Duikvereniging Nederland

De Historische Duikvereniging Nederland is opgericht in januari 2019. Het doel van de stichting is kennis van (historisch) duiken te verzamelen en op peil te houden door zoveel mogelijk de materialen, informatie, boeken, foto's en verhalen te verzamelen en de kennis over het helmduiken te vergroten. De organisatie heeft onder meer een database van helmduikers, belangengroepen, een museum, een naslagbibliotheek en meer. Kijk voor meer informatie op hun website of boek een duikdag. De HDS verzorgt de hele dag, compleet met materiaal, uitleg, begeleiding en natuurlijk het duiken met echt oude, antieke duikuitrusting. Kennis van duiken, bijvoorbeeld door recreatief duiken, is een pré, maar niet strikt noodzakelijk. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht