Duikplaats TODI wordt overgenomen door sportgroep Sportoase

Dit bericht is geplaatst op 25 november 2021
Duikplaats TODI wordt overgenomen door sportgroep Sportoase

Na viering 5-jarig jubileum.

Vanaf 1 januari 2022 komt duikplaats TODI in handen van de Vlaamse sport- en ontspanningsgroep, Sportoase. Dit maakte TODI vandaag bekend tijdens een speciale persbijeenkomst naar aanleiding van het vijfjarig jubileum. Het jubileum valt samen met de 10.000ste proefduik. Elk jaar actuele duikstekinformatie en nieuwe stekken. Abonneer je op de Duikersgids.

Duiken in TODI

Sportoase, dat op be-MINE een gelijknamig zwembad exploiteert, zal de operationele uitvoering voortzetten met aandeelhouder LRM. “We zijn heel trots dat we TODI kunnen toevoegen aan ons aanbod”, zegt Michaël Schouwaerts, algemeen directeur bij Sportoase. “Met deze uitbreiding, bovenop de negentien sportieve centra die we in Vlaanderen al uitbaten, wordt ons belevingsaanbod nog groter. Verder is de overname een nieuwe stap om meer verwevenheid te creëren op deze veelzijdige locatie.” Of er ook grote veranderingen op stapel staan is vooralsnog onbekend, maar dat TODI een unieke plek blijft voor sportduikers laat zich raden. De huidige oprichters, Wouter Schoovaerts en Dirk Heylen, dragen de fakkel dan ook vol vertrouwen over. “We wilden TODI uitbouwen tot een uniek belevingscentrum en één van de belangrijkste trekpleisters op deze prachtige be-MINE-site. Dat doel hebben we in de afgelopen vijf jaar met veel trots en passie weten te behalen."

Vijf jaar TODI

TODI werd officieel geopend op 28 oktober 2016. Een symbolische datum, want de mijn van Beringen ging exact 27 jaar daarvoor, op 28 oktober 1989, dicht. Het indoor duik- en snorkelcentrum is gevestigd in de voormalige zuiveringsbassins en was de eerste in zijn soort in Europa. Het bassin bevat maar liefst 6.200.000 liter water en op dit moment snorkel, zwem of duik je er tussen zo’n 6.000 zoetwatervissen. Het onderwaterbelevingscentrum kreeg het tijdens de corona-crisis zwaar te verduren en nam de afgelopen maanden extra maatregelen om bezoekers veilig te kunnen ontvangen. De totale investering bedroeg in 2016 negen miljoen euro. TODI is goed voor 30 banen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht