Big Mama haalt landelijke pers

Dit bericht is geplaatst op 13 oktober 2015
Big Mama haalt landelijke pers

13-10-2015. Big Mama heeft vandaag de landelijke pers gehaald. Zowel het Eindhovens Dagblad als het Algemeen Dagblad besteden aandacht aan haar. "De koningin van de Kempervennen resideert in de grote zandafgraving op Center Parcs," zo staat te lezen op de website van het AD. "Daar rukt ze op naar het wereldlengterecord voor meervallen van 2,78 meter. Heb jij Big Mamma nog nooit gezien? Boek een duik in duikplaats de Kempervennen

Het lijkt een kwestie van tijd eer vertegenwoordigers van de National Geographic Society afreizen naar Westerhoven. Vooralsnog staat het wereldrecord van de grootste meerval ooit gemeten op 2,78 meter, geregistreerd in de Italiaanse rivier de Po. "Maar Big Mama zit haar concurrent op de hielen," aldus Neno Peschl, eigenaar van duikschool Dive Company. "De vis tikt inmiddels de 2,50 meter aan en kan in dit afgesloten stuk water wel tachtig jaar oud worden." 

Duiken in de Kempervennen

Onder Nederlandse en Belgische sportduikers is Big Mamma al jarenlang een fenomeen. Afgelopen seizoen gingen maar liefst 1200 duikers naar haar op zoek. Duikers die geregeld duiken in de Kempervennen kennen haar onder verschillende bijnamen: De Koningin van de Kempervennen, Femme Fatale en ons eigen monster van Loch Ness. Maar veelal wordt deze grote, vriendelijke reus liefkozend Big Mama genoemd.

Kijk ook op AD.nl en bekijk de film op ED.nl

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht