Sepiabeelden Oosterschelde 2018. Heb jij ze al gespot?

Dit bericht is geplaatst op 5 mei 2018
Sepiabeelden Oosterschelde 2018. Heb jij ze al gespot?

Het weekend van 7 mei gaat de geschiedenis in als het eerste sepia-weekend van 2018. Het weer was schitterend. Toch blijven het nog bij enkele waarnemingen. Cor Westerduin spotte een eenzame sepia bij de Bergse Diepsluis en Rene van der Laan maakte daar deze prachtige film van meerdere dieren bij de sepiastokken. Heb jij ze al gezien? Film: Rene van der Laan. Bekijk de film: 

Duiken Oosterschelde met sepia's

Media april gingen de eerste duikers op zoek naar sepia's. Op 21 april 2018 werd de eerste waarneming gelogd door Nakki Duikclub bij de Zeelandbrug, gevolgd door het logbericht van Cor Westerduin op 6 mei. De film van Rene dateert eveneens van 6 mei. Het zijn prachtige beelden. Je ziet eerst een enkele sepia, later komt er een tweede bij. Beide zijn druk bezig bij de sepiastokken, die ook dit jaar weer geplaatst zijn in het kader van het sepiaproject Bergse Diepsluis. Heb jij al sepia's gezien, laat het ons weten en log je duik. 

Duiken Zeelandbrug

Favoriete duikstekken van dit zeelandweekend waren onder meer de Bergse Diepsluis, de Zeelandbrug en Zoetersbout. Dat is niet verwonderlijk. Bij deze stekken worden meestal de eerste waarnemingen gedaan. Bij de Zeelandbrug zijn dit jaar ook de eerste pijlinktvissen gespot. Leendert logde een waarneming van een pijlinktvis op zaterdag 5 mei. Eerder, op 18 april, is het woord pijlinktvis gelogd bij de Stelhoeve.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht