Duikers spotten illegaal vistuig onderwater. Aangifte doen?

Dit bericht is geplaatst op 4 mei 2018
Duikers spotten illegaal vistuig onderwater. Aangifte doen?

Wat doe je als je onderwater illegaal vistuig tegenkomt? Mag je de vangst bevrijden of andere maatregelen nemen? Nee! Erwin deed dat ook niet maar hij logde wel wat hij waarnam en waar. "Schandalig," meldt hij in zijn bericht over de fuiken die hij aantreft bij Dreischor Gemaal. Een vervolgstap zou kunnen zijn om aangifte te doen bij de politie. Zou jij dat doen?   

Illegale visserij Zeeland

Af en toe komen berichten in de pers over illegale visserij. Bijzondere opsporingsambtenaren, BOA's, surveilleren geregeld langs de dijken om de vissers op heterdaad te betrappen. Onlangs werden nog drie mannen met illegale visnetten aangehouden in Schelphoek bij Serooskerke. Het vistuig is in beslag genomen. De mannen worden vervolgd en kunnen met hoge boetes geconfronteerd worden. Wat onder de waterspiegel ligt, blijft aan het oog van de BOA's onttrokken. Duikers zien dat wel en helaas is lang niet alles legaal. 

Sepia's in fuiken

Ben jij al fuiken tegengekomen? Het kreeftenseizoen is in volle gang. De vangst blijft als gevolg van het koude water nog wat achter, maar dat is een kwestie van tijd. Volgens sommige duikers liggen er dit jaar meer fuiken dan andere jaren. Naarmate het seizoen vordert en de watertermperatuur stijgt, zullen in de fuiken behalve kreeften ook weer veel sepia's belanden. De sepia's vormen steeds meer een welkome bijvangst. Helaas! Hoe dan ook, laat het vistuig met rust of het nu legaal of illegaal is. Meld illegaal vistuig bij de autoriteiten.

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht