College Tholen wil betere sanitaire voorzieningen voor duikers

Dit bericht is geplaatst op 28 juni 2017
College Tholen wil betere sanitaire voorzieningen voor duikers

Het College van wethouders in Tholen wil betere sanitaire voorzieningen voor duikers. Wethouder Frank Hommel: "Je behoefte doen op een Dixie is niet meer van deze tijd. Bovendien zijn duikers van belang voor Tholen. "Een deel overnacht hier en bezoekt de horeca,'' zegt hij. "Als er betere toiletten komen bij bijvoorbeeld de Bergse Diepsluis, dan profiteren ook de eigen inwoners daarvan."

Sanitaire voorzieningen Bergse Diepsluis

Met de plannen van het College zijn behoorlijke investeringen gemoeid. Bij de Bergse Diepsluis zou het gaan om ongeveer 45.000 euro, op andere duikloaties tussen de 10.000 en 20.000 euro. Veel fracties staan negatief tegenover het idee en vinden de huidige Dixies meer dan voldoende. "Die duikers worden te veel in de watten gelegd'', vindt Kees Slager (SP). Slager vraagt zich af wat de duikers nu eigenlijk bijdragen aan de Thoolse economie. ,"Ze vertonen zich zelden in de dorpen. Voor onze eigen inwoners leggen we ook geen toiletten aan bij de strandjes." Ook PvdA, CU en ABT zetten vraagtekens bij de investeringen voor de duiksport.

Duiken in Zeeland

De Nederlandse Onderwatersport Bond maakt zich al jaren sterk voor betere voorzieningen bij duikplaatsen in Zeeland. De afgelopen jaren heeft dit geleid tot tal van nieuwe voorzieningen, waaronder sanitiare voorzieningen, kleedruimten en duiktrappen. Daarnaast wordt er een voortdurende lobby gaande om het duiken in Zeeland voor alle duikers geriefelijker te maken. Het doel is om duikstekken zoals de Zeelandbrug, Bergse Diepsluis, Sint Annaland en Zoetersbout om te vormen tot volwaardige sportlocaties voor duikers.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht