Belgische duiker komt om in Frankrijk

Dit bericht is geplaatst op 7 juni 2017
Belgische duiker komt om in Frankrijk

07-06-2017. Op 5 juni 2017 is bij een duikongeval tussen Gris-Nez en Calais in Noord-Frankrijk de Antwerpse duikinstructeur, Eddy Dielen (64), vermist geraakt. Eddy Dielen was een gediplomeerd duikinstructeur van de Mortselse duikschool Aquanauten. Het ongeval vond plaats tijdens een duikexpeditie op de Noordzee met het schip de Dive Star.

Onmiddellijk na het ongeval zijn reddingsdiensten met behulp van een helikopter een zoekactie gestart, maar deze werd na enige tijd vanwege de slechte weersomstandigheden afgebroken. De Antwerpse duikwereld is geschokt. Eddy Dielen gold als een echte autoriteit, hij 
was één van de hoogst gebrevetteerde duikers in Vlaanderen. De Noordzee was voor hem vertrouwd terrein. Het ongeluk gebeurde aan het einde van de duik. Franse reddingsboten, een patrouilleschip van de douane en een Belgische reddingshelikopter kamden de omgeving uit. De zoekactie werd later uitgebreid naar de volledige kustlijn tussen Cap Griz-Nez en Calais. De zoekactie is maandagavond om 18.30 uur gestopt, zonder resultaat. Ons medeleven gaat uit naar familie en vrienden.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner,
elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht