Leemslagenplas wordt hengelsportgebied

Dit bericht is geplaatst op 7 mei 2017
Leemslagenplas wordt hengelsportgebied

08-05-2017. De Leemslagenplas wordt ontwikkeld tot commercieel hengelsportgebied. De huidige overeenkomst (sinds 2002) met de duikverenigingen Galathea en Aragosta is formeel opgezegd. Duiken in de Leemslagenplas blijft in de nieuwe plannen vooralsnog mogelijk. Het sportduiken wordt vastgelegd in een nieuwe huurovereenkomst met de hengelspoters. Gesprekken hierover met de gemeente Almelo zijn gaande. 

Nieuwe overeenkomst met hengelsporters

Het plan, dat bij de gemeente Almelo is ingediend, ziet er als volgt uit. De Leemslagenplas wordt omheind ‘betaalwater’ met negen karper visplekken, inclusief bebouwing voor opslag, horeca, betaling en toezicht. Enkele visplekken worden via de weg bereikbaar, andere via fluisterboten over de plas of huurkano's. De plannen zijn door de gemeente positief ontvangen en verkeren in vergevorderd stadium. De eerste karpers zijn eind vorig jaar uitgezet en dit jaar moeten de eerste werkzaamheden van start gaan.  

Duiken in de Leemslagenplas 

Het duiken in de Leemslagen plas gaat volgens de plannen in een gescheiden duikgebied plaatsvinden, waarbij de eigendommen van duikvereniging Galathea, zoals het wrak van een viskotter, gerespecteerd worden. Galathea wijst op het gevaar van bootverkeer en pleit voor een instapplaats met steiger, een thuishonk en een nulmeting met betrekking tot het zicht. De Leemslagenplas is ongeveer dertig meter diep en herbergt diverse wrakjes. Je kunt er alleen als gastduiker van genoemde duikverenigingen terecht. Dit zal binnend een nieuwe overeenkomst vermoedelijk gehandhaafd blijven. Voorzieningen zijn in de Leemslagenplas momenteel nauwelijks aanwezig. Andere duikplaatsen in deze omgeving zijn 't Grasbroek en Diveworld Enschede

Nieuw ontdekte duikplaatsen, honderden duikkaarten, ​3D duikwrakken,
Getijdenplanner en veel meer:
ABONNEER JE HIER

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht