Maak een kantduik in de Noordzee

Dit bericht is geplaatst op 31 maart 2017
Maak een kantduik in de Noordzee

Kantduiken in de Noordzee...? Ja het kan. Maar alleen op specifieke plekken en op kalme dagen zoals vandaag. Kijk in de Duikersgids app voor de juiste weers- en windomstandigheden. Heel bijzonder is de Noordpier IJmuiden. Je parkeert bij het naburige restaurant en na een fiets- of wandeltocht (met kar) maak je een bijzondere duik. Wil je meer tips voor het nieuwe duikseizoen. Abonneer je nu! Foto: Ron Offermans. 

Duiken in Noordpier IJmuiden

De Noordpier IJmuiden is anders dan de meeste stekken die je kent. Je duikt tussen enorme basaltblokken die hoog boven je uitrijzen. De blokken zijn volledig begroeid met wieren, anemonen, mosselen en zeedahlia’s. Omdat je in de Noordzee duikt, mag je daarnaast veel leven verwachten: Kreeften, krabben, platvis, gehoornde slijmvissen en nog veel meer. De duikstek ligt in een beschutte kom. Duik bij hoog water, je ziet dan het meest en er is minder deining. Zuid tot zuidwestenwind lijkt funest. In de Duikersgids app kun je exact de windrichting per duikstek zien. Veel succes! 

Andere kantduiken in de Noordzee

Andere kantduikstekken in de Noordzee die je op het Duikersgids platfrom kunt vinden zijn onder meer: de Helderse Zeetuinen en Brouwerssluis. Net als de Noordpier IJmuiden gelden specifieke weersomstandigheden om hier veilig te kunnen duiken. Is je belangstelling voor bijzondere duikstekken in Nederland gewekt? Of blijf je graag op de hoogte van duikstek ontwikkelingen in Nederland en België? Abonneer je dan op de Duikersgids. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht