ZUIDERPLAS

Nederland, Noord Brabant

1 / 1 / duikkaart

Robertus Oomens oghev.nl

30-3-21

Duik met Jorlan. Er donker 1-3 m zicht. 1 grote snoek.

2 m Zicht
6 °C - 10 m

Duikersgids Support

17-2-20

Glooiende bodem, leemwanden en groenzones.

2 m Zicht
5 °C - 10 m

De Zuiderplas of Pettelaarse Schans kenmerkt zich door een glooiende bodem, mooie groenzones, grote leemwanden en veel vis. Het is een duikstek voor najaar en winter. In de zomer moet je hier niet zijn, het zicht is dan meestal slecht. Het mooist is een duik langs de leemwanden, met af en toe scholen baarzen of een grote snoek. Onderwaterobjecten kom je in de Zuiderplas niet tegen. Het is een echte natuurplas waar je bij de vele leemwanden en zandruggen op zoek gaat naar leven. Faciliteiten zijn er ook niet, maar je kunt wel direct aan het water parkeren.

Bijzonderheden

Parkeer je auto langs de weg of op de parkeerplaats en loop 15 tot 25 meter naar de instapplaats. De oever van de Zuiderplas is op sommige plaatsen vrij hoog. Dit kan het lastig maken om het water in en uit te gaan, kies dus een goede in- en uitstapplaats voordat je gaat duiken. De bodem loopt vanaf de kant vrij snel af, je bent dus behoorlijk snel op diepte.

Waarschuwingen

Slecht zicht in de zomer. Onverharde parkeerplaats. Ga niet bij hoge oevers te water. Gebruik altijd je kompas. Pas op voor zeilboten, gebruik eventueel een boei. Pas op voor pleziervaart en hengelaars.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais