ZEUMEREN NOORD

Nederland, Gelderland

16 / 1 / duikkaart / 1 / 4

ZEUMEREN NOORD

Niels Bosman
Nederland, Gelderland 26-05-22

Leuke duik gemaakt. Verrast door 3 baarzen die een stuk mee zwommen. Zicht voor hier goed. 2-4 meter. Op 6,5 meter thermocline met stoflaag.

3 m
9 °C - 10 m

ZEUMEREN NOORD

Niels Bosman
Nederland, Gelderland 13-09-20

Het zicht was voor deze stek erg goed. Nog niet zo goed gehad. Paling, snoek en veel jonge voorn gezien.

3 m
19 °C - 10 m

ZEUMEREN NOORD

Niels Bosman
Nederland, Gelderland 25-08-20

Zicht variërend van 0-3 meter. Gemiddeld 1 meter. Wel veel leven, twee karpers en mooie paling. Veel jonge voorn.

1 m
21 °C - 10 m

ZEUMEREN NOORD

ODC Barneveld
Nederland, Gelderland 22-07-20

Zicht zeer wisselend van minder dan 1 meter tot 3a4m. Op paar locaties veel vis en ook een paling gespot. Beste zicht op ongeveer 5m diepte.

1 m
13 °C - 15 m

ZEUMEREN NOORD

Richard Fijn van Draat
Nederland, Gelderland 6-07-20

Zicht heel slecht. 1e meter langs de oever nog wel redelijk en wat kleine visjes maar niet de moeite.

1 m
19 °C - 2 m

ZEUMEREN NOORD

Bram
Nederland, Gelderland 13-06-20

Veel planten, geen vissen gezien. Veel last van alg in het water. Let op, tussen 18:00 en 08:00 geen toegang meer ivm covid noodverordening

2 m
17 °C - 5 m

ZEUMEREN NOORD

Duikersgids Support Team
Nederland, Gelderland 1-02-20

Rustig, afgelegen met veel vis. Aangeleverd door Niels Bosman.

1 m
6 °C - 9 m

Zeumeren is een rustige, afgelegen duikstek met wisselend zicht. De stek is, zeker op drukke dagen, een een goed alternatief voor de meer zuidelijk gelegen duiklocatie aan het strand. Je duikt hier in oostelijke richting (links) in een doodlopende kom met een gezonde onderwaternatuur en een maximale diepte van 2,8 meter. Hier geen wanden of objecten maar plantenrijke rietoevers vol met vis. Tussen het riet en de wortels spot je brasems, karpers, voorntjes, snoek en sporadisch een Europese rivierkreeft. Als je naar het zuiden duikt kom je eerst op een diepte tussen 2 en 4 meter terecht. Daarna verschijnen de zuiggaten en kan je zowel links als rechtsom een mooie duik langs leemblokken maken. Vanuit de diepte komen soms karpers even een kijkje nemen.

Bijzonderheden

Loop bij Zeumeren Noord vanaf de parkeerplaats naar de instapplek en maak je klaar voor je duik. Het plantenrijke water in dit rustige deel van de plas vormt een prima paaigebied voor tal van vissoorten. De jonge vissen zoeken beschutting in het groen waar ze in betrekkelijke rust kunnen opgroeien tot volwassen dieren. Duik eerst in zuidoostellijke richting langs de landtong waarop SchatEiland Zeumeren ligt. Blijf dicht aan de kant om vissen te spotten. Keer halverwege de landtong terug om de doodlopende kom in te gaan, waar je opnieuw dicht langs de kant duikt. In de kom zitten de meeste vissen. De rust van deze locatie trek scholen baarzen, voorntjes en grote rovers aan.

Waarschuwingen

Bij Zeumeren Noord is parkeergeld vereist. Slagboom is alleen op zeer drukke dagen open. Parkeer anders zo noordelijk mogelijk op de andere parkeerplaats. Pas op voor hengelaars, ook bij de instapplaats. Toestemming van Leisurelands vereist bij nachtduiken en het geven van duikopleidingen. In de zomermaanden worden hier evenementen gehouden. Zeer wisselend zicht als gevolg van kwelwater vanuit de Hoge Veluwe. Raadpleeg Duikersgids app.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="pdmayhk6xta" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>