ZEUMEREN NOORD

Nederland, Gelderland

13 / 1 / duikkaart / 2

ZEUMEREN NOORD

Niels Bosman
Nederland, Gelderland 13-09-20

Het zicht was voor deze stek erg goed. Nog niet zo goed gehad. Paling, snoek en veel jonge voorn gezien.

3 m
19 °C - 10 m

ZEUMEREN NOORD

Niels Bosman
Nederland, Gelderland 25-08-20

Zicht variërend van 0-3 meter. Gemiddeld 1 meter. Wel veel leven, twee karpers en mooie paling. Veel jonge voorn.

1 m
21 °C - 10 m

ZEUMEREN NOORD

ODC Barneveld
Nederland, Gelderland 22-07-20

Zicht zeer wisselend van minder dan 1 meter tot 3a4m. Op paar locaties veel vis en ook een paling gespot. Beste zicht op ongeveer 5m diepte.

1 m
13 °C - 15 m

ZEUMEREN NOORD

Richard Fijn van Draat
Nederland, Gelderland 6-07-20

Zicht heel slecht. 1e meter langs de oever nog wel redelijk en wat kleine visjes maar niet de moeite.

1 m
19 °C - 2 m

ZEUMEREN NOORD

Bram
Nederland, Gelderland 13-06-20

Veel planten, geen vissen gezien. Veel last van alg in het water. Let op, tussen 18:00 en 08:00 geen toegang meer ivm covid noodverordening

2 m
17 °C - 5 m

ZEUMEREN NOORD

Duikersgids Support Team
Nederland, Gelderland 1-02-20

Rustig, afgelegen met veel vis. Aangeleverd door Niels Bosman.

1 m
6 °C - 9 m

Zeumeren is een rustige, afgelegen duikstek en een goed alternatief voor de meer zuidelijk gelegen duiklocatie aan het strand. Je duikt deels in een doodlopende kom met een gezonde onderwaternatuur. Hier geen wanden of objecten maar prachtige riet- en plantenrijke oevers vol met vis. Tussen het riet en de wortels spot je brasems, karpers, voorntjes en zo nu en dan een snoek. Zeumeren Noord is een stek met zeer wisselend zicht. Raadpleeg Duikersgids app.

Bijzonderheden

Loop bij Zeumeren Noord vanaf de parkeerplaats naar de instapplek en maak je klaar voor je duik. Het plantenrijke water in dit rustige deel van de plas vormt een prima paaigebied voor tal van vissoorten. De jonge vissen zoeken beschutting in het groen waar ze in betrekkelijke rust kunnen opgroeien tot volwassen dieren. Duik eerst in zuidoostellijke richting langs de landtong waarop SchatEiland Zeumeren ligt. Blijf dicht aan de kant om vissen te spotten. Keer halverwege de landtong terug om de doodlopende kom in te gaan, waar je opnieuw dicht langs de kant duikt. In de kom zitten de meeste vissen. De rust van deze locatie trek scholen baarzen, voorntjes en grote rovers aan.

Waarschuwingen

Bij Zeumeren Noord is parkeergeld vereist. Slagboom is alleen op zeer drukke dagen open. Parkeer anders zo noordelijk mogelijk op de andere parkeerplaats. Toestemming van Leisurelands vereist bij nachtduiken en het geven van duikopleidingen. In de zomermaanden worden hier evenementen gehouden. Zeer wisselend zicht als gevolg van kwelwater vanuit de Hoge Veluwe.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais