ZEGERPLAS T-STEIGER

Nederland, Zuid Holland

15 / duikkaart

Marcel

22-05-2020

Goed zicht. Veel vis.

5 m Zicht
12 °C - 10 m

Martijn

8-12-2019

Redelijk wat leven te zien, rivierkreeftjes totdat t diep wordt. …

3 m Zicht
9 °C - 15 m

René Jansen

4-08-2019

Superduik met heel veel jonge baarzen

8 m Zicht
22 °C - 15 m

Rene Jansen

28-07-2019

Mooie duik. Veel jonge baars

5 m Zicht
22 °C - 5 m

Zegerplas T-Steiger is lang niet zo gevarieerd als de andere twee duikstekken in de Zegerplas. Toch valt de stek op. De toegankelijkheid is perfect en de locatie leent zich uitstekend voor cursus- en trainingsdoeleinden. Als de noord- en de oostzijde zich kenmerken door veenwanden en onderwaterobjecten, is dit vooral een duikstek voor rescue oefeningen- en trainingen. Verder is het hier vooral genieten van de natuur en de vissen die zich verschuilen in het groen. De naam is goed gekozen. De steiger is groot, handig en loopt in een T-vorm.

Bijzonderheden

Het water van Zegerplas T-Steiger is bij de instap ongeveer 2 meter diep. Zwem vanaf de steiger rechtuit en daal af naar ongeveer 8 meter. Je kunt nu links of rechtsom duiken of starten met je oefeningen. Zorg wel dat je goed uittrimt en kijk om je heen of je vissen spot. Keer als je klaar bent terug tot 3 meter diepte en blijf bij de begroeiing hangen om ook daar vissen te spotten.

Waarschuwingen

De steiger wordt op zonnige dagen gebruikt door badgasten. Overleg met hengelaars die vanaf de steiger staan te vissen. Pas op voor pleziervaart. Kans op blauwalg in zonnige perioden. Theekleurig water, neem een duiklamp mee.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais