WIJCKERMEER

Nederland, Noord Brabant

/ 1 / 1

Het Wijckermeer is een duikplaats met redelijk tot soms glashelder water. Veel leven kom je onderwater niet tegen, al is het meer zeker niet helemaal levenloos. De locatie is niet voor iedereen toegankelijk, waarschijnlijk omdat het een vogelreservaat is. Slechts enkele duikverenigingen uit de regio hebben toestemming om hier te duiken. Zij hebben de sleutel van het hek dat om de plas staat. Elke vereniging duikt op een andere dag. Wil je een keer in het meer duiken? Ga mee met een van deze duikverenigingen.

Bijzonderheden

Het Wijckermeer is omheind met een hek. Zonder sleutel kun je het terrein niet betreden. De stek heeft een kleine parkeerplaats met ruimte voor ongeveer 7 auto's. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 50 meter lopen naar de instapplaats. Je gaat naast de steiger het water in. De bodem loopt geleidelijk af. Vlak voor de steiger ligt een platform en meer noordelijk kom je op 12 meter diepte een klein zeilbootje tegen. Verder zie je enkele boomstronken en oude bomen en ergens ligt een klein oefenparcours met enkele hoepels en verkeersborden. Het zicht is meestal goed. Bij verminderd zicht is het water melkachtig. Veel leven kom je niet tegen, behalve hier en daar een paar karpers.

Waarschuwingen

Het Wijckermeer is een vogelreservaat. Het meer is, behalve voor enkele duikverenigingen, niet voor iedereen toegankelijk. Beperkte parkeergelegenheid. Geen grote groepen.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais