WEST REPART

Nederland, Zeeland

/ 1 / duikkaart / 8

Bij West Repart duik bij een enorme mosselhangcultuur. De stek zit vol leven. Tussen de tientallen begroeide strengen leven krabben, spookkreeftjes, anemonen, zeenaalden en naaktslakken. Ook de zandbodem tussen de instap en de hangcultuur is de moeite waard. Je komt hier schollen, krabben en ringsprietslakken tegen. Maar, daar blijft het niet bij. Zo dicht bij de inlaatsluis van de Brouwersdam maak je ook kans om haringen of een verdwaalde zeehond te zien. Duik van de hangcultuur over de bodem terug naar de instapplaats op 270 graden. De stek is vernoemd naar het nabijgelegen spoorwegmuseum, met spoorwegovergang.

Bijzonderheden

De instapplaats van West Repart ligt net tegenover de spoorwegovergang van het gelijknamige spoorwegmuseum. Parkeer bij duikstek ’t Dolfijntje, eventueel nadat je je duikspullen bij de instapplaats hebt uitgeladen. Loop vervolgens over de dijk langs het spoor van het spoorwegmuseum. In de verte zie je de hangcultuur al liggen. Ga tegenover de spoorwegovergang de dijk af. Zwem dan uit naar de hangcultuur en ga daar kopje onder.

Waarschuwingen

Duik niet bij West Repart als de mosselvisser actief is. Je kunt de boot vanaf de kant zien liggen. De hangcultuur is behoorlijk groot, maar duik niet te veel in oostelijke richting. Je komt dan in verboden duikgebied terecht. Pas op voor pleziervaartuigen.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="43og7DzPWVy" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>