VOGELUITKIJK

Nederland, Zuid Holland

12 / 1 / duikkaart / 2 / 1

VOGELUITKIJK

Ron van Alphen
Nederland, Zuid Holland 17-09-23

Met Rick (Fire Divers). Goed zicht onder 08 meter. Boven de thermocline 07meter redelijk zicht. Veel klein leven tot 07 meter.

6 m
9 °C - 28 m

VOGELUITKIJK

Arno Hueting
Nederland, Zuid Holland 18-04-22

Stukje lopen vanaf de parkeerplaats bij het hondestrandje. Maar leuke duik. Zicht van 0 tot 5 meter niet best. Daaronder prima zicht.

7 m
8 °C - 19 m

VOGELUITKIJK

Ron & Bennie
Nederland, Zuid Holland 23-03-22

Avondduik, paar palingen gespot. Zicht in begin slecht, op diepte top. Boei meenemen. Brandweer vaarde en oefende vanavond boven ons.

6 m
6 °C - 12 m

Vogeluitkijk is een duikstek in de Zevenhuizerplas met vaak goed zicht, uiteenlopende biotopen en een grote biodiversiteit. Dat alles maakt een duik in Vogeluitkijk meer dan de moeite waard. Je duikt langs een omvangrijk canyongebied en heldere groenzones met palingen, zeelten, karpers en scholen jonge vis. Vooral de kleiwanden en palingen trekken bij Vogeluitkijk de aandacht. Als de nabijgelegen duikstek Hondenstrand Paling Alley is, dan is dit Paling City. De lange wandeling vanaf de parkeerplaats is weliswaar een nadeel. Neem een steekkarretje mee.

Bijzonderheden

Zevenhuizerplas Vogeluitkijk ligt aan het vogeluitkijkpunt naast duiklocatie Hondenstrand. Je gaat te water bij een groot platform voor vogelspotters. Ga links van het platform te water en zwem uit naar dieper water. Als je recht vooruit gaat (zuidoostelijk) bereik je vrij snel een drop-off die je meeneemt naar 20 meter. Linksom (noordoostelijk) is de aanbevolen duikroute. De drop-off begint hier op 7 meter met links een ondiepe maar visrijke plantenzone en rechts een grillig aflopende wand. Volg de wand en keer terug via de plantenzone op 3 meter diepte. Ga rechts van het platform het water weer uit.

Waarschuwingen

Bij Zevenhuizerplas Vogeluitkijk komen watersporters. Gebruik altijd een duikvlag of oppervlakteboei. Duik nooit onder overhangende wanden. Lange wandeling vanaf de parkeerplaats. Neem een steekkarretje mee. Je bevindt je in een rustig natuurgebied waar vogelspotters komen.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="fFEQHaVe1p8" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>