VLIETLAND NOORDOOST

Nederland, Zuid Holland

5 / 1 / duikkaart / 1 / 1

VLIETLAND NOORDOOST

Duikersgids Support
Nederland, Zuid Holland 5-03-21

Snel opdwarrelend sediment. Wisselend zicht. Raadpleeg altijd eerst onze logberichten.

2 m
12 °C - 18 m

VLIETLAND NOORDOOST

Albert en Michel
Nederland, Zuid Holland 5-03-21

Heerlijk duikje over links langs fraaie hoge wand. Veel stilliggende baars, enkele rivierkreeft en een actieve wolhandkrab. Wel donker.

6 m
5 °C - 1 m

Van de drie duikstekken in Vlietland is Vlietland Noordoost de minst aantrekkelijke. Handig voor een oefen- of spoelduikje maar verwacht niet teveel. Duik hier alleen in najaar en winter. Het is in de zomer een populair strand voor gezinnen en badgasten, met een aqua pretpark en veel pleziervaart. Je kunt er een scharrelduikje maken of wat oefenen, maar een topstek is het zeker niet. Vermijd de drukte en het gevaar van pleziervaart in de zomer.

Bijzonderheden

Een deel van Vlietland Noordoost is afgebakend met een boeienlijn. Loop vanaf het strandje het water in tot je bij de boeienlijn bereikt hebt. Kruipt daar onderdoor en doe dan je vinnen aan. Zwem vervolgens een stukje uit en daal af bij de drop-off. Veel dieper dan 20 meter wordt het hier niet. Leg je duikroute af en keer terug naar de instapplaats.

Waarschuwingen

Vlietland Noordoost wordt onder de 3 meter snel koud en donker. Neem een goede lamp mee. Pas op voor pleziervaart. Maak geen vrije opstijging en neem een oppervlakteboei met duikvlag mee! De bootjes komen geregeld tot aan de boeienlijn, ofschoon het daar ondiep is. Verder is er in de zomer een aquapark en de uitbater van deze attractie wil geen duikers in de omgeving.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="y8mht7jcyuv" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>