'T HOEKJE

Nederland, Noord Holland

3 / 4 / duikkaart / 2

'T HOEKJE

Duikersgids Support Team
Nederland, Noord Holland 15-06-19

Duik hier alleen met voldoende ervaring enk kennis van zaken. Raadpleeg evt lokale duikvereniging.

2 m
16 °C - 20 m

‘t Hoekje ligt vlak voor de grens tussen de Waddenzee en de Noordzee op het eiland Texel. Dat maakt ’t Hoekje verrassend en divers. Het duikgebied ligt deels bezaaid met grote en kleine rotsblokken, die een perfecte habitat vormen voor het zeeleven. Je kunt rekenen op enorme zeeanjelieren, grote palingen, noordzeekrabben en als je geluk hebt een zeepaardje. Het is een moeilijke duikstek, met complexe factoren en sterke, wisselende stromingen. Duik in 't Hoekje alleen met kennis van het gebied en een goede voorbereiding.

Bijzonderheden

Parkeer bij 't Hoekje langs de weg. Open het hek (sluit hek achter je) en loop via het weiland de dijk over naar de oever. Ga dan bij de betonnen strandpaal het water in met behulp van een touw. Zwem nu in zuidelijke richting en sla tussen de 12 en 14 meter, waar de helling overgaat in een relatief plat vlak, links of rechts af. De zuidelijke duikroute (zie kaartje) voert je langs begroeide rotsblokken. Op de noordelijke route zie je mooie zandriffen vol schelpkokerwormen en andere soorten.

Waarschuwingen

't Hoekje is uitsluitend geschikt voor ervaren stromingsduikers. Je kunt hier alleen duiken onder rustige weersomstandigheden en bij een kalme zee. Neem touw en duiklamp mee. Korte kentering. Kans op sterke, wisselende stromingen. Ongemarkeerde vaarroute. Maak geen vrije opstijging. Beste zicht bij hoog water. Slecht zicht bij laag water, hevige regenval en harde (zuid)oostelijke wind. Parkeer zonder het landbouw- en vrachtverkeer te hinderen. Sluit het hek achter je!

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="smnr2d7hflb" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>