STALLEKE

Nederland, Zeeland

3 / 4 / duikkaart

Wilbert & Yvonne

25-09-2021

Al voorpret om bij de stek te komen (700m onverharde weg). Punt …

2 m Zicht
18 °C - 25 m

't Stalleke is een duikstek waar de natuur ongestoord zijn gang kan gaan. Er wordt hier vanwege de ligging zo weinig gedoken dat er geen Youtube-filmpjes van bestaan. Kortom, de Oosterschelde op z’n puurst en een perfecte schuilplaats voor ondermeer lipvissen en wolkrabben. Je moet een flink eind lopen om er te komen en het stroomt hier behoorlijk. Maar, ongerepter dan dit kun je in de Oosterschelde niet duiken. Maak een bootduik of neem een steekwagen mee om je duikspullen te vervoeren.

Bijzonderheden

Ga bij dijkpaal 113 te water en bevestig een touw aan de metalen ring in de dijkbekleding om je aan vast te houden. Je kunt hier zowel met hoog als met laagwater duiken. Duik bij hoogwater in oostelijke richting en bij laagwater andersom. Je duikt over een mooie oesterwand en langs diverse dammetjes waar fluwelen zwemkrabben, noordzeekrabben en kreeften zich verstoppen. Het onderwaterleven van ’t Stalleke zal je niet snel teleurstellen. Er zijn hier zelfs lipvissen en wolkrabben gezien.

Waarschuwingen

Beperkte parkeerruimte. Let op het geldende parkeerverbod. Parkeer niet voor het hek, ga via de twee hekken het natuurgebied in en de dijk op. Sluit beide hekken goed af. Vrije opstijging uitgesloten in verband met scheepvaart. Laat vistuig met rust. Veel fietsers en loslopende schapen op de Inlaagweg.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais