Australie, Western Australia

NAVY PIER

/ 2

De wereldberoemde Navy Pier is een van de tien mooiste duikplaatsen van Australië en daarmee ook een van de mooiste van de wereld. De pier is 300 meter lang en wordt nog altijd actief gebruikt. Van tijd tot tijd liggen nog steeds marineschepen aan. Je kunt er daarom niet op eigen gelegenheid duiken. Boek een duik via een gecertificeerde duikschool. Betaald duiken.

Bijzonderheden

Bij Navy Pier ga je te water vanaf de kant. Bereid je voor op een spectaculaire duik tussen de structuren van de pier. Zoveel leven als hier zag je nog nooit. Er komt hier vrijwel niemand en er mag ook niet gevist worden. Verpleegsterhaaien, koraalvlinders, keizersvissen, murenen, fusiliers, tandbaarzen en papegaaivissen leven hier ongestoord tussen het koraal dat aan de pilaren groeit. Fascinerende duiklocatie.

Waarschuwingen

Bij de Navy Pier kun je niet op eigen gelegenheid duiken. Alleen gecertificeerde duikscholen met een vergunning kunnen bij de Navy Pier een duik maken. De stek heeft beperkt zicht, flinke stroming en is onderhevig aan getijde.

Lees meer

Kenmerken NAVY PIER

Bijnamen
Point Murat Navy Pier
Adres
Exmouth and Ningaloo, Australia
Parkeren
Voldoende parkeergelegenheid
Afstand
100 m.
Geschikt voor
Gevorderde duikers
Vergunning
T.n.v. / AN
Toegang
Betaald duiken
Faciliteiten
Geen
Watersoort
Zout
Duiksoort
Kantduik
Stroming
Sterk
Zicht
7 - 12 m.
Zicht gemiddeld
9 m.
Diepte
14 m.
Bodem
zand
Leven
Schorpioenvis, engelvis of keizersvis, fuselier, tandbaars, murene, naaktslak, verpleegsterhaai, papegaaivis, schoolmeester, koraalvlinder (oostkant)
Overige recreatie
Geen

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais