MILLIGERPLAS WEST

Nederland, Overijssel

3 / 2 / duikkaart / 3 / 1

MILLIGERPLAS WEST

Duikersgids Support Team
Nederland, Overijssel 26-05-22

Duikstek met een oerbos. Er is ooit onderzoek naar gedaan door de Landelijke Werkgroep Archeologie Onderwater.

3 m
15 °C - 7 m

Milligerplas West is een interessante duikplaats met onderwater de overblijfselen van een oerbos. Duik langs de vele oude bomen terwijl je met je lamp tussen de kruinen schijnt. De bomen liggen tussen de 7 en 8 meter en reiken soms bijna tot de oppervlakte. Ze doemen als enorme gedaanten op tijdens je duik. De takken zijn begroeid met zoetwatersponzen en hangen vol vistuig. Hier en daar zie je een snoek of een karper. Vervolg je duik langs het bos in zuidelijke richting tot je na ongeveer 30 minuten op 3,5 meter diepte een klimrek bereikt. Het rek is ooit door duikers van Milligerplas Oost naar deze locatie verplaatst .

Bijzonderheden

Milligerplas West bereik je in 20 minuten vanaf Milligerplas Oost. Volg een koers van 273 graden heen en 93 graden terug. De stek is ooit ook bereikbaar geweest vanaf de westkant. Over het oerbos is niet veel bekend. Het werd voor het eerst ontdekt tijdens de aanleg van de aangrenzende wijk, Stadshagen. Later is er, met de hulp van plaatselijke duikers, onderzoek naar gedaan door de Landelijke Werkgroep Archeologie Onderwater.

Waarschuwingen

Pas bij Milligerplas West een beetje op bij het onderwaterbos. De bomen hangen vol vistuig en de takken breken makkelijk af. Advanced aangeraden.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="Cl1GJIVnokT" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>