KRAAIJENBERGSE PLAS 4

Nederland, Noord Brabant

2 / 1 / duikkaart / 3

KRAAIJENBERGSE PLAS 4

Nederland, Noord Brabant 5-02-23

Leuke winter duik met de gewoonlijke leegte bij deze tijd van het jaar….

4 m
5 °C - 15 m

De Kraaijenbergse plas 4, ook wel Rotonde genoemd, is geen gevarieerde duikplaats. Toch verschilt deze stek weinig van de andere Kraaijenbergse plassen en dat is goed nieuws. Je kunt veel bodemvegatatie verwachten, uitstekend zicht, een mooie bodemstructuur en voldoende leven. In de Kraaijenbergse plas 4 speelt de bodem de hoofdrol. De witte kleur van het zand weerkaatst het zonlicht wat resulteert in goed zicht, voldoende flora en fauna en relatief warm water. Je ziet glooiingen, heuveltjes en mosselvelden die bewoond worden door grondels, solitair levende snoekbaarzen en nerveus rondschietende rivierkreetjes. Laat je verrassen en blijf even stil hangen als je iets ziet.

Bijzonderheden

Je gaat bij de Kraaijenbergse plas 4 via een grasoever te water. Het is aan de kant erg ondiep, je kunt staan. Eenmaal onderwater volg je de oever in zuidoostelijke richting om halverwege weer terug te keren. Je duikt in een ogenschijnlijk onaangetaste omgeving waar de natuur ruim de gelegenheid krijgt om zijn gang te gaan. Reken op een mooie duik in glashelder water.

Waarschuwingen

Bij de Kraaijenbergse plas 4 komen in de zomer veel pleziervaartuigen. Noordelijk van de stek ligt een jachthaven. Wees voorzichtig!

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="072zLCOl5nd" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>