HITDORFER SEE

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

3 / 1 / duikkaart / 2

HITDORFER SEE

Duikersgids Support Team
Duitsland, Nordrhein-Westfalen 30-07-22

Dagelijks aantal duikers beperkt. En meer toegangsregels. Lees onze beschrijving.

3 m
21 °C - 1 m

De Hitdorfer See is een eenvoudige en goed toegankelijke duikplaats vlakbij Leverkusen met goed zicht en een zacht glooiende bodem. Onderwater ligt een duikparcours met onder meer een huisje, een paar wrakjes en een glijbaan. Snoeken, palingen en baarzen zijn veel voorkomende soorten maar er leven hier ook meervallen. De Hitdorfer See is geschikt voor alle niveau en zal vooral de beginnende duiker aanspreken. Er is een duikcentrum met toilet en vulstation ter plaatse. Vooraf reserveren. Betaald duiken.

Bijzonderheden

Je gaat in de Hotdorfer See aan de zuidkant te water vanaf een zandstrand. De bodem loopt vanaf de kant geleidelijk af naar dieper water. Parkeer je auto, meld je bij het duikcentrum en loop naar het water. Volg het onderwaterparcours op zoek naar de wrakjes, het bankje of de glijbaan. Verder kom je onder meer spiegels, verkeersborden, een geldkist, een huisje en een fiets tegen. Op 5 en 9 meter liggen duikplatforms, beiden gemarkeerd met een boei.

Waarschuwingen

Het aantal duikers per dag wordt in de Hitdorfer See beperkt tot ongeveer 100. Betaald duiken. Betaald parkeren. Vooraf reserveren. Niet duiken in zuidwestelijk en noordoostelijk deel. Dit zijn zwem- en hengelzones. De Hitdorfer See is een populaire recreatieplas die in de zomer erg druk kan zijn.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="2C0qg6dFjNT" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>