BINNENSPUIKANAAL

Nederland, Noord Holland

6 / 2 / duikkaart / 2

BINNENSPUIKANAAL

Peter J
Nederland, Noord Holland 20-07-23

Slecht zicht, veel vis. Medewerker van het gemaal was verbaasd dat er geen duikverbod is. Gemaal pompt met 6 knopen de noordzee in.

1 m
22 °C - 9 m

BINNENSPUIKANAAL

Duikersgids Support Team
Nederland, Noord Holland 7-09-22

Bijzondere locatie. Enkele waarschuwingen. Lees goed de stekbeschrijving.

2 m
-2 °C - 8 m

Het Binnenspuikanaal is een duikstek voor de liefhebber. Woon je in de buurt en wil je een keer iets totaal anders? Dan is het Binnenspuikanaal een optie. Het zicht is matig en er kan soms stroming staan. Verwacht soorten die je ook kent van de Oosterschelde zoals scholletjes, palingen, krabben, kreeftjes en zeebaarzen. Het meest is te zien bij de scheepvaartversperringen en de woonboten. Beide zijn begroeid met kolonies trompetkokerwormen, maar ook op de bodem kom je ze tegen. De trompetkokerworm is een koker bouwende borstelworm die enorme rifkolonies kan vormen. Tussen de kolonies leven krabbetjes, zeenaalden en andere soorten. Het water is brak dus je kunt in het Binnenspuikanaal ook zoetwatersoorten tegenkomen.

Bijzonderheden

Je gaat bij het Binnenspuikanaal te water aan de Noodersluisweg. Tussen de vijf scheepvaartversperringen en de rij woonboten aan de westkant, ligt een steigertje (zie kaartje). Je kunt springen. Het water is hier ongeveer 3 meter diep. Je duikt langs de versperringen richting de overzijde om vervolgens over te steken naar de woonboten. Volg de boten tot aan de instapplaats waar je weer het water uit kunt.

Waarschuwingen

Het Binnenspuikanaal is geen toplocatie, maar het is zeker anders dan anders. Zeer wisselend zicht. Soms behoorlijke stroming als er gespuid wordt. Het spuien is ongevaarlijk en goed zichtbaar aan de oppervlakte. Duik bij voorkeur westelijk van de scheepvaartversperringen. Hier komt geen scheepvaartverkeer. Neem je duiklamp mee. Het Binnenspuikanaal is geen officiële duikstek maar er geldt geen actief duikverbod.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="fJ9Tr0Rhs37" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>